'Sarı Yeleklilerin' ardından 'Kırmızı Kalemliler'

Fransa'da 'Sarı Yelekliler'in ardından öfkeli öğretmenler 'Kırmızı kalemliler' adı altında örgütleniyor.

'Sarı Yeleklilerin' ardından 'Kırmızı Kalemliler'
'Sarı Yeleklilerin' ardından 'Kırmızı Kalemliler'
GİRİŞ 30.12.2018 17:37 GÜNCELLEME 30.12.2018 17:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fransa'da 17 Kasım'dan itibaren her Cumartesi hayat şartlarını protesto etmek üzere eylem düzenleyen 'Sarı Yelekliler'in ardından öğretmenler 'Kırmızı kalemliler' adı altında örgütleniyor. Tarih ve Coğrafya öğretmeni Cyril, Sarı Yelekliler'den esinlenip 11 Kasım'da sosyal medyada "Kırmızı kalemliler" isimli bir hesap açarak 33 bin öğretmeni bir araya topladı. 

Kırmızı kalemliler kendilerini öfkeli öğretmenler olarak tanımlıyor. Öğretmenler daha iyi koşullarda çalışmayı ve maaşlarına zam gelmesini talep ediyor. 

Juliette isimli bir öğretmen, "15 yıldır Milli Eğitim Bakanlığında çalışıyorum, öğretmenler ve öğrenciler için şartların yavaş yavaş zorlaştığını görüyorum. Öğrencilerin mutlu olması için ilk önce öğretmenlerin mutlu olması gerekiyor, bunun için kaliteli bir ortamda çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Diğer bir öğretmen ise "Kabul edilemez şartlarda çalışıyoruz. İki öğrenciye tek kitap düşüyor. Senenin başından beri öğrenciler için cebimden en az 300 euro harcadım" diye konuştu. 

Bazı öğretmenler de "Polisler vatandaşları korudukları için ikramiye alıyorsa biz de onları eğittiğimiz için ikramiye hak etmiyor muyuz?" şeklinde tepkilerini dile getiriyor. 

Sarı Yelekliler eylemleri sırasında Fransa hükümeti eylemlerde görev alan polislere 300 euro ikramiye vermişti.

Şimdilik büyük çapta eylem düzenlemeyen ve hiç bir sendikaya bağlı olmayan "Kırmızı kalemliler" seslerini pasif bir şekilde duyurmaya çalışsa da bazı öfkeli öğretmenler sokağa çıkma çağrısında bulunuyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • hıghlander 5 yıl önce Şikayet Et
    Sömürdüğünüz Afrika ülkelerinin gariban insanlarının midesinden çaldığınız lokmalar daha burnunuzdan gelmedi,Şimdilik Avrupa'nın midesi fıkrıyor. Asıl burnunuzdan gelmeye başlayınca göreceksiniz hanyayı konyayı.
    Cevapla
  • ReisEmir 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu öğretmenin aldığı parada gözü olanlar gitsin bir okulda bir gün derse girsin ondan sonra konuşsun. 2 koyun versen güdemeyecek insanlar öğretmeni eleştirmesin. Ekders olmasa öğretmenin maaşı düz memurla aynı neredeyse. Öğretmenlere tek laf edebilecek olanlar güvenlik görevlisi olan arkadaşlarım. Gerisi konuşmasın. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Çocukla uğraşsan yine iyi bir de herşeyi çok bildiğini iddia edip de çocuğuna sevgi saygı öğretmemiş velilerle uğraşır öğretmen.
    Cevapla
  • Tc bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapcak bi şey yok Rabbim müslümanları ülkemizi korusun
    Cevapla
  • servet 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da öğretmenlere 2 ay yıl sonunda çalışma 1 ay senelik izin kullanırlar. maaşları 1800-2000 € alırlar. bizde 3 ay tatil haftasonu resmi dini tatilleri ek ders ucretleri genellikle alırlar. polisin maaşına eşdeğer olur. hatta pdr ciler polisten de fazla alırlar. yorum sizin
    Cevapla
  • ashuwak 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki kardeş evinde bile sabredemeyip okula gitsin gözüme görünmesin biraz rahat edelim diye gönderilen ve senin dahi sokakta sabretmediğin o çocuklara öğretmenlerin sevgiyle bir şeyler öğretmek, eğitmek için neler yaptığınıda biliyormusun. Karşılığını dahi ödeyemezsin. bırak o dediğin rakamlara 3 katını verseler yapamazsın sen o kutsal mesleği. Anca kafadan sallayıp duruyonuz.
    Cevapla
  • Deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen düşmanısın anladık
    Cevapla
  • 1071 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde ki öğretmenler önce Allah'a sonra reise şükretsinler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi