Sudan resti çekti: Diz çökmeyeceğiz

Sudan Cumhurbaşkanı Beşir, "Bazılarının diz çöktürme çabalarına rağmen krizden kurtulacağız. Bunlar da geçecek ancak sabır ve sürekli çalışmamız lazım" dedi.

Sudan resti çekti: Diz çökmeyeceğiz
Sudan resti çekti: Diz çökmeyeceğiz
GİRİŞ 31.12.2018 11:46 GÜNCELLEME 31.12.2018 11:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, başkent Hartum'un Burri semtindeki polisevinde emniyet müdürleriyle toplantı yaptı. İçişleri Bakanı Ahmed Bilal de toplantıda hazır bulundu.

 

 

Güvenliğin oldukça maliyetli bir iş olduğunu belirten Beşir, "Vatandaşların ve tesislerin güvenliğini ihmal etmeyeceğiz. Amacımız vatandaşları öldürmek değil" diye konuştu.

Sabotaj, yıkım, yağmalama ve hırsızlığın krizi derinleştirdiğine dikkati çeken Beşir, "Bazılarının diz çöktürme çabalarına rağmen krizden kurtulacağız. Bunlar da geçecek ancak sabır ve sürekli çalışmamız lazım" ifade etti.

 

 

"Emniyet teşkilatı tamamen Beşir'in yanında"

İçişleri Bakanı Ahmed Bilal ise emniyet teşkilatı olarak tam ve tereddütsüz bir biçimde Beşir'in yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: "Polislerimiz asayişi bozmak isteyenlere fırsat vermeyecek. Yönetimi gösterilerle değil ancak seçimle değiştirebilirsiniz. Ekonominin içinde bulunduğu durumun farkındayız ancak bunun fitne çıkarmasına müsaade etmeyeceğiz."

Sudan Emniyet Genel Müdürü Korgeneral Tayyib Babekir de olaylar sırasında mal ve mülke zarar verildiğini ancak polisin yağma ve hırsızlık maksadıyla protestolardan yararlananları takipte olduklarını dile getirdi.

Babekir de seçimden başka değişim için yol olmadığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Ali ceng 5 yıl önce Şikayet Et
    Iste kafani calistirmassan boyle olur adamlarin herseyi var ama onlari cijartacak akil olmadigi icin yiyecek ekmekleri yok ,elin akillisi gelir sonrada emperyalist olur birakin bu martavallari
    Cevapla
  • ÖZET 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada savaş ve kan olan yerlerin hepsine iyi bakin zamanında OSMANLI topraklarıydı buralar. 600 yıllık hakimiyeti ve adaleti hala hazmedemiyorlar
    Cevapla
  • kptn 5 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKIYE yaninizda dir asla suud ve bae köpeklerine ve misir daki itrail itine dost olarak güvenmeyin yeter biz devlet olarakta MILET olarak ta sudan li müslüman larin yanindayiz
    Cevapla
  • isimsiz..... 5 yıl önce Şikayet Et
    helal sana
    Cevapla
  • Mobil 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin el atması lazım bu işlere lıbyaya yardım edemedık mahvettıler ulkeyı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir