Almanlar: Erdoğan en kilit adam haline dönüştü

Almanlar, Türkiye ve Erdoğan'ın Suriye'de attığı adımlara övgüde bulunan bir makale yayımladı. Makalede, Türkiye ve Erdoğan'ın başarılı askeri operasyonlar ve diplomasi ile sahada nasıl en kilit role sahip aktör haline geldiği irdelendi.

Almanlar: Erdoğan en kilit adam haline dönüştü
Almanlar: Erdoğan en kilit adam haline dönüştü
GİRİŞ 31.12.2018 12:26 GÜNCELLEME 31.12.2018 13:09
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

 

Haber7 / Dış Haberler Servisi

Alman haber ağı Tagesschau'da ARD'nin İstanbul muhabiri Karin Senz imzalı "Erdoğan ve Suriye: Havadaki tüm toplar" adlı makalede, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarlı ve isabetli girişimleriyle Suriye sahasındaki artan önemli rolünü kaleme alındı.

 

 

"ERDOĞAN KİLİT OYUNCULARDAN BİRİ HALİNE GELDİ"

Muhabir, şu anki yıllara nazaran önceki dönemlerde daha pasif bir siyaset izlendiğini ve hiç kimsenin rol biçmediği Türkiye'nin sahadaki başarılı adımlarıyla masadaki en güçlü aktörlerden biri olduğunu vurguladı. Senz "Birçoğu Suriye savaşındaki rolünü küçümsemişti. Şimdi ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi çıkarlarına da hizmet eden çatışmadaki kilit oyunculardan biri haline geldi" ifadelerini kullandı.

 

 

"TÜRKİYE SADECE MÜLTECİ ALAN BİR ÜLKEYDİ"

Erdoğan'ın Suriye'de kilit adam olduğunu belirten gazeteci "Uzun süredir hiç kimse Türkiye'yi Suriye'de büyük oyunculardan biri olarak görmedi. Rusya, ABD ve İran büyük oyunculardı. Türkiye ise sadece mülteci alan ülkeydi. Ancak Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu rolünden memnun kalmak istemedi. Türkiye bu bölgede daha geniş bir alanı kontrol altına almış durumda. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan kilit oyunculardan biri haline geldi" dedi.

"Erdoğan önce Fırat Kalkanı'nı yaptı. Astana sürecini başlattı. İstanbul'da Putin, Macron, Merkel ile dörtlü zirveyi topladı. Pek çok kişiyi şaşırtacak şekilde Afrin'e girdi. Putin ile görüşüyor. Kendisine nüfuz kazandırıyor" diyen gazeteci Karin Senz, Türkiye ve Erdoğan'ın izlediği, başarılı olduğu ve kendisini Ortadoğu'da nasıl ön plana çıkardığını makalenin devamında şöyle açıklıyor: "Erdoğan, Suriye savaşında kendisini diplomatik düzeyde de konumlandırmış bulunuyor. Örneğin, Astana sürecinde, Türkiye, Rusya ve İran'la birlikte aynı masada oturuyor ve ayrıca İstanbul'da Ruya ve İran'la bir zirve yapıyor. Bu zirvenin devamında, Sadece Rus mevkidaşı Vladimir Putin'i değil, aynı zamanda Şansölye Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u da davet ediyor. Türkiye ve Rusya son zamanlarda, Suriye'de aynı çıkarları paylaşmasalar bile, çok yakın çalışıyorlar. Örneğin, bu yılın başlarında Afrin'e yapılan harekat sırasında, Putin pek çok kişiyi şaşırtarak Erdoğan'ın bu operasyonu yapmasına onay verdi. İdlib'de iki ülke tampon bölge üzerinde anlaştılar. Böylece, Suriye rejiminin saldırısı önlendi. Çünkü bu bölgede yalnızca ülkenin kendi mültecilerinden hariç başka mülteciler de bulunuyor. Ve bu bölge aynı anda muhaliflerin bulunduğu bölge olarak tanınıyor. Erdoğan zekice davranıyor ve etki (nüfuz) kazanıyor."

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 54
  • Rctr 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetci doğulur, sonradan olmaz olursada putin hariç ötekiler gibi olur.politikanin profosörü ERDOGANDAN öğrenecekleri çok şey var daha.
    Cevapla
  • Maestro 5 yıl önce Şikayet Et
    Macron memnun değil Merkelin yanında olmayı tercih ederdi. Böyle Cumhurbaşkanımızın yanında babasının parka getirdiği çocuk gibi kalmış :)
    Cevapla
  • Salim 5 yıl önce Şikayet Et
    eksik olmuş, tüm Avrupanın terörü beslenmesine karşı-hatta tüm dünyanın-Reisimiz çok güzel icraatlar yapıyor, suriyeli garibanlara ilgileniyor, kardeşliği ön plana alıyor, bir de köstek olmaya çalışan, tantanası hiç bitmeyen muhalefet olmasa daha güzel olacak.. Yaşasın Ak Ocaklar, kardeşlik...
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    macron memnun degilmis gibi,yuzu asik..
    Cevapla
  • Maestro 5 yıl önce Şikayet Et
    Merkelin yanında olmayı tercih ederdi. Böyle Cumhurbaşkanımızın yanında babasının parka getirdiği çocuk gibi kalmış :)
    Cevapla
  • samimi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidisle bütün dünya anladida ,chp ve kemal anlamak istemiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü