İşte Münbiç'teki terör üsleri

Yeni Şafak terör örgütü PKK’nın Münbiç’teki ana karargah, eğitim, aktarma ve lojistik üsleriyle, hapishanesine ait bilgilere ulaştı. Bu bölgelerde teröristlerle ABD’li askerler yan yana bulunuyor.

İşte Münbiç'teki terör üsleri
İşte Münbiç'teki terör üsleri
GİRİŞ 03.01.2019 06:58 GÜNCELLEME 03.01.2019 07:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mehmetçik ve ÖSO birliklerinin 3 koldan kuşatma altına aldığı Münbiç'te operasyon için geri sayım sürerken Yeni Şafak, PKK'nın kentte bulunan eğitim, aktarma, lojistik üsleri, ana karargâh ve hapishanelerine ait bilgilere ulaştı. Bunlar arasında en dikkat çeken kısım, kentin doğusunda PKK'nın 'ana karargâh' olarak kullandığı tesis. ABD'nin Münbiç'teki üssüne birkaç yüz metre mesafede PKK için inşa ettiği karargâh, ne terör örgütünün ne de Pentagon'un burayı terk etmeyeceğinin göstergesi olarak yorumlanıyor. El Hayya köyündeki yönetim merkezinin başında PKK elebaşı Cemil Mazlum var. Mazlum'la birlikte binada Kandil kadrosundan 15 üst düzey terörist bulunuyor. ABD'li iki subay, bir sabah bir de akşam olmak üzere günde iki kez bu karargâhı ziyaret ediyor. Pentagon'un ABD üslerindeki teçhizatı kullanarak uydu takibiyle 24 saat gözettiği terör üssüne Cemil Mazlum, 15 PKK'lı ve 2 Amerikan subayı dışında hiç kimse yaklaştırılmıyor.

 

 

İKİNCİ ÜS DAHA GÜNEYDE

Münbiç'teki ikinci önemli üs, kent güneyindeki Tışrin'de bulunuyor. 'El Araç' olarak bilinen bölgede PKK için karargâh inşa eden ABD, burayı bölgeye gelen bürokrat ve askerlerin teröristlerle toplantı yapmaları için kullanıyor. Türkiye vatandaşı PKK'lılardan Ali Bakur'un sözde komutanı olduğu karargâha, örgütün kullandığı tabirle 'kadro'dan olmayan, yani Kandil eğitimli olmayan hiçbir terörist giremiyor. Bu üs aynı zamanda istihbarat ve işkence merkezi olarak da kullanılıyor.

 

 

SİLOLARDA BUĞDAY YOK

Terör örgütüne tahsis ettiği ana karargâhlar dışında ABD, PKK'ya verdiği silahların depolanması için de Münbiç'e bağlı Sırrin bölgesindeki buğday silolarını uygun gördü. 2017 yılında cephaneliğe dönüştürülen Sırrin silolarına, DEAŞ'ın bölgeden uzaklaşmasına ve 200 kilometre doğuya çekilmesine rağmen 2017 ve 2018 yılı boyunca binlerce ton silah ve mühimmat taşındı. Silolar dışında örgütün dağlık arazide de birçok deposu bulunuyor.

CANLI BOMBALAR ORADA

Münbiç'te PKK'ya ait önemli noktalardan birisi de Ebu Kalkal Hapishanesi. Haraç vermeyi kabul etmeyen ve çocuklarını terör örgütüne kaptırmak istemeyen yüzlerce Münbiç'li bu hapishanede alıkonuluyor. Son dönem Rakka ve Deyrizor bölgesinden getirilen 100'den fazla DEAŞ'lı da yine Ebu Kalkal'da tutuluyor. DEAŞ'lıların buraya getirilme nedeni onları Türkiye'ye karşı kullanmak. Buradaki DEAŞ'lı teröristler, TSK'nın Fırat'ın doğusu ya da Münbiç'e operasyon başlatması halinde -tıpkı Afrin'de olduğu gibi- canlı bomba ve araç patlatma gibi saldırılar için kullanılacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • Mustafa uslu 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne kadar beklicez Fırat’ın doğusuna operasyon için.Abd yeteri kadar oyaladı.Sonra gene kandırılmıyalım
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Iksinide vurun bekledikce isler zorlasiyor yilan ufak ken kafasini koparacan
    Cevapla
  • büyük riskler 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiye için güvenlik riskleri katlanarak artıyor. esed minngi havaalanı ve idlib çevresine büyük sevkiyatlar yapıyor. idlib afrin el bab ve fıratın doğusunun savunması güçlendirilmeli ve geliştirilmeli. öso rus ve esed uçaklarını hala vuramıyor. ösonun hala zırhlı birliği, hava kuvvetleri yok. füze ve roket ile mermi üretemiyor. öso bu haliyle esed le başedemez.
    Cevapla
  • angaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah sonunuz yakındir....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!