ABD'li kongre üyeleri Kur'an'a el basıp yemin etti

ABD'de 6 Kasım ara seçimlerinde galip gelen Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri, yemin ederek Kongrenin 116. dönemindeki görevlerine resmen başladı.

GİRİŞ 04.01.2019 06:54 GÜNCELLEME 04.01.2019 08:47
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Müslüman Meclis  üyeleri Filistin asıllı Müslüman Rashida Tlaib ve Minnesota eyaletinden Somali asıllı İlhan Omar 1734'te İngilizce'ye çevirilen ve ABD'nin kurucularından Thomas Jefferson'a ait Kur'an-ı Kerim'e el basarak, yemin etti.

 

ABD'nin 2016 Başkanlık seçimlerinde aday olan Vermont eyaleti Senatörü Bernie Sanders de Omar'ın ofisine tebrik ziyaretinde bulundu.

ABD'de yapılan 6 Kasım ara seçimlerinin ardından  Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri, yemin ederek Kongrenin 116. dönemindeki  görevlerine resmen başladı.

 

İlk olarak Demokrat Vekil Nancy Pelosi'nin  Temsilciler Meclisi başkanı seçildiği törende, aralarında Michigan eyaletinden  Temsilciler Meclisi'ne seçilen Filistin asıllı Müslüman Rashida Tlaib ve Minnesota eyaletinden Somali asıllı Müslüman İlhan Omar'ın da bulunduğu 435 üye yemin etti.

Törende, Tlaib ve Omar, 1734'te İngilizce'ye çevirilen ve  ABD'nin kurucularından Thomas Jefferson'a ait Kur'an-ı Kerim'e el basarak, yemin  etti.

Tlaib ve Omar'ın yemin törenine ülkelerinin geleneksel kıyafetleriyle  katıldığı görüldü.

Öte yandan, Omar'ın babası, ailesi ve akrabalarının da aralarında  bulunduğu çok sayıda destekçi, Omar'ın yemin törenini Temsilciler Meclisi'ndeki  ofisinden takip etti.

ABD'nin 2016 Başkanlık seçimlerinde aday olan Vermont eyaleti Senatörü  Bernie Sanders de Omar'ın ofisine tebrik ziyaretinde bulundu.

Trump'ın görevden alınmasını isteyen bir tasarı sunulacak

Aynı gün içerisinde, Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Brad Sherman,  Başkan Donald Trump'ın görevden alınmasını öngören bir tasarı sunacağını  açıkladı.

The Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, Trump'a, eski FBI  Başkanı James Comey'i kovarak hukuka engel olmanın da dahil olduğu birçok suçlama  yönelten Sherman, "Bu tasarının sunulması için tüm nedenler mevcut. Donald Trump,  her geçen gün Beyaz Saray'dan ayrılmasının ülkemiz için iyi olacağını  gösteriyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Kadir dadaş. 5 yıl önce Şikayet Et
    laiklik gidiyyoohh.
    Cevapla
  • moğaluri 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemin, vallah Billahi söyleyerek edilir. Kuran'a el basmak diye bir şey olamaz.
    Cevapla
  • GECECİ 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika ve avrupa bürokratlar hizmete başlamadan incile sol elini koyar sağ elini kaldırır bizde de kurana elini koyop yemin etse türkiyede iç savaş çıkar değilmi ama avrupa hayranlığı var ya bizde biz kendimizin dinini inkar eder hale gelmişiz israilde bile ağlama duvarı var insanlar orda vicdanlarını temizliyor birde bize bak bizde aynı yapsalar yerin dibine sokarlar olmadık hakaretler yaparlar ülkeyi terkederken türkiye düşmanı olurlar bir süre sonra geri dönerler burada paraları kazanırlar bunlarıda avrupada yerler işte bu yediği çanağın içine eden tipler bunlarda medyada öyle bir köpürtülüp tc seninle gurur duyuyor derler ............
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Hollandada Almanyadaki Türk milletvekilleri nasıl Türkiye'ye karşı kullanıldıklarını gördük. Herkes dikkatli olmalı çünkü eski küfür zır cahillerden idi. Şimdiki küfür kibar görünüm ve bilgili sinsi organizeli işler ile Islama ve Müslümanlara saldırı yapıyor. Samimi Müslüman Türk milletvekillerini engellemek için Hollanda bir gecede devletin sırlarını göremez diye kanun çıkardılar! Ey Millet biz halen uyuyoruz. Terör besleyici partiler küstah küstah tbmm 'de konuşamaz, devlet sırlarımızı göremez!
    Cevapla
  • Hayri Şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Sol eliyle basıyor. Çok samimiyetsiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!