Trump açıkladı! Aylarca kapalı kalabilir

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına örülmesi planlanan duvar için fon sağlanmadığı sürece bütçe krizinin süreceğini ve ABD federal hükümetinin aylarca kapalı kalabileceğini söyledi.

Trump açıkladı! Aylarca kapalı kalabilir
Trump açıkladı! Aylarca kapalı kalabilir
GİRİŞ 05.01.2019 01:48 GÜNCELLEME 05.01.2019 02:05

ABD  Başkanı Donald Trump, ABD Kongresinin önde gelen temsilcileri ile görüşmesinin  ardından açıklamalarda bulundu.

 

 

New York Senatörü Demokrat Chuck Schumer'in "Başkan hükümetin aylarca  hatta yıllarca kapalı kalabileceğini söyledi" açıklaması hatırlatılan Trump,  "Evet bunu söyledim. O kadar uzun kalacağını zannetmiyorum ama buna hazırım."  ifadelerini kullandı.

Meksika sınırından ABD'ye suçluların, çetelerin ve insan tacirlerinin  yasa dışı yollarla girdiğini savunan Trump, "Bu ciddi bir ulusal güvenlik  konusudur. Oyun oynamıyoruz bunu yapmak zorundayız." dedi.
 
Kongre geçici bütçede duvar için Trump'ın istediği fonu ayırmadığı  için başlayan kriz geçici bütçenin onaylanmaması ile hükümetin kısmen kapanmasına  yol açmıştı.
 
Federal hükümetin kapanmasının üzerinden 14 gün geçmiş olmasına rağmen  henüz Beyaz Saray ile Kongredeki Demokratlar arasında bir uzlaşma sağlanamadı. 
 
Duvarın çelik olacağı vurgusu
 
Trump'ın açıklamasında Meksika sınırına örülecek duvarın çelikten  olacağına vurgu yapması dikkati çekti.
 
Beyaz Saray'daki basın toplantısında bu konuya da değinen Trump,  çeliğin daha sağlam olacağını iddia etti.  Trump, "Çelik şirketlerimiz işsizdi  ben geldiğimde şimdi mucizevi bir şekilde canlanıyorlar." ifadesini kullandı.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı