ABD'den terör örgütüne talimat: Esed ile anlaşın!

ABD'li yetkililerin, terör örgütü PKK/YPG'ye Esed rejimi ile anlaşmalarını tavsiye ettiği ortaya çıktı.

ABD'den terör örgütüne talimat: Esed ile anlaşın!
ABD'den terör örgütüne talimat: Esed ile anlaşın!
GİRİŞ 05.01.2019 08:31 GÜNCELLEME 05.01.2019 08:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/YPG'nin paravan olarak kullandığı SDG'nin sözde Eş Başkanı İlham Ahmed, ABD'li yetkililerin kendilerine Esed rejimi ile anlaşmanın bir yolunu bulmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

 

 

Terör örgütü PKK/YPG paravanı SDG'nin sözde siyasi kanadı Suriye Demokratik Konseyi Eş Başkanı İlham Ahmed'in Defense Post'a yaptığı açıklamalara göre,  Fransız yetkililer Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesine sıcak bakıyor. Yapılan açıklamaya göre Fransız yetkililer, uçuşa yasak bölge konusunu Avrupa Birliği ve Washington'a danışmadan gündeme getirmek istemiyor.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı

 

 

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik." ifadesini kullanmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders de "DEAŞ ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık." şeklinde açıklama yapmıştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Amerikan medyasının Dışişleri yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise Dışişleri Bakanlığının Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceği ve ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ile 100 gün içinde ülkeden çekileceği iddia edilmişti.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 10
  • hayrettin 5 yıl önce Şikayet Et
    kazdıkları tüneller mezarları olacak zalim hainlerin
    Cevapla
  • Demokrat 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Rusya, Iran, Esed, Israil, Misir, Suud Kralligi, AB ve tum Avrupalilar.... Hepsinin ortak bir refleksi var. Turkiye'nin son yillarda kabugunu kirmasindan tedirginler. Turkiyenin gucunu sinirlari disina tasirmasini, ozellikle hemen guneyindeki petrol kaynaklarini kontrolune alip daha da guclenmesini seyretmektense hepsi katil Esed'e razilar. Bundan sonra kolay kolay sinirlarimizda ariza cikararmayi da denememeyeceklerdir, bize firsat vermemek icin.
    Cevapla
  • Ali Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Terörist ABD
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    terör örgütüne emir verebiliyorsa ,gerçekten terörist kim acaba .
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey abd sen bilmezmisin bu Türk ordusu kaç canını kurtar yoksa sende gidersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi