Geri vites yaptı! Trump'tan yeni Suriye açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den Amerikan askerlerinin çekileceğini ancak bunun çabuk olacağı yönünde bir açıklamayı asla yapmadığını söyledi.

GİRİŞ 06.01.2019 17:53 GÜNCELLEME 07.01.2019 09:09
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

ABD heyetinin yarın Ankara'ya yapacağı ziyaret öncesi ABD Başkanı Donald Trump ve Ulusal Danışmanı John Bolton'dan art arda açıklamalar geldi. 

 

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin, "Askerlerimiz Suriye'den çekiliyor ama bunun çabuk olacağını asla söylemedim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye şart koştular! Çizgiyi aşan açıklama

TÜRKİYE'YE PKK/YPG ŞARTI KOŞMUŞLARDI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ise, "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de operasyon düzenlemesini istemiyoruz" demişti. Her sözünde terör örgütü PKK/YPG'yi savunan Bolton, "Kuzey Suriye'den çekilmek için bir takvim yok. Çekilmenin gerçekleşmesi, DAEŞ'in kalıntılarının temizlenmesi ve Türkiye'nin ABD'nin müttefiki Kürt savaşçıların can güvenliğini garanti etmesine bağlıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'den ABD'nin açıklamalarına çok sert cevap!

BU AÇIKLAMALARA TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Bolton'un sözlerine sert cevap gelmişti. Kalın, "Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye'nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir. DEAŞ'la mücadele kisvesi altında ayrılıkçı bir gündemle hareket eden PYD ve YPG, PKK terör örgütünün Suriye koludur ve Suriye Kürtlerini temsil edemez. Bir terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmek, her şeyden önce Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır. Türkiye'nin PKK ve Suriye uzantılarına yönelik mücadelesinin bir amacı da Kürtleri bu terör örgütünün zulmünden ve baskısından kurtarmaktır" demişti

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 141
  • imam 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhum Şamil Basayevin bir sözü vardır: "Ruslarla yapılan anlaşmanın kıymeti, O anlaşmanın yazıldığı kağıdın fiyatı kadardır" diye. Basayevin muhatabı Ruslar olduğu için onları zikretti. Aslında bütün gavurlarla yapılan her anlaşma için geçerli bir sözdür. Allah ona rahmet, bize de basiret versin.
    Cevapla
  • Önce Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    ne zamandan beri Amerika dünya devletlerin hak hukuku savunucusu olmuş bizim haberimiz yokmuş faşist Amerika suriyedeki kürtlerin hak hukukunu savunacağına zavalı filistinli gençleri göz göre göre israilin askerine öldürtüyorsun sonra sahaya çıkıp Kürtlerin hak hukukundan bahis ediyorsun sen kim insan hakları kim adalet bilmez sizi adi Emperyalist faşistler.
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP, geri değil, het zamanki gibi KIVIRTMA VİTESİNE ATTI.
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    hatta MADURO ya destegi ABD ye karsi olan ne kadar ÜLKE varsa alayinin putin ve erdogan in cagrisyla bir hafta icinde hepsi VENEZULEYA destek ziyareti gerceklestirmesi ABD ye karsi bir haykiris olucaktir bence birisi bu nu erdogan in kulagina fisildamali kesin erdogan bu ziyaret konusu nu putine iletir ve abd ye karsi büyük bir adim atarlar
    Cevapla
  • ozer 5 yıl önce Şikayet Et
    ne bekliyoruz daha bunlar cikmayacak harekati baslatin artik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim