ABD bölgeye asker yığıyor! Sürpriz gelişme

ABD'nin Suriye'den çekilecek askerlerine hazırlık için Irak'ın Kerkük kentinde bulunan K1 Askeri Üssü'nü genişleteceği iddia edildi.

ABD bölgeye asker yığıyor! Sürpriz gelişme
ABD bölgeye asker yığıyor! Sürpriz gelişme
GİRİŞ 07.01.2019 18:20 GÜNCELLEME 08.01.2019 09:07
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Eski Irak Milletvekili Şahavan Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD askerlerinin Kerkük'teki K1 Askeri Üssü'nü genişleteceğini ileri sürdü.

 

 

ABD askerlerinin söz konusu üssün kapasitesini artırmayı planladığını söyleyen Abdullah, "Üssün genişletilmesiyle daha fazla Amerikan askeri oraya konuşlanacak." dedi.

Abdullah, askeri hareketliliğin sadece Kerkük'ün K1 Üssü'nde yaşanmadığını, Enbar vilayetindeki Aynü'l Esed Üssü ile Salahaddin ve Irak-Suriye sınırında da ABD'nin askeri hareketliliğinin söz konusu olduğunu ifade etti.

 

 

BİR GRUP ABD ASKERİNİN KERKÜK'E GELDİĞİ İDDİASI

Öte yandan Kerkük İl Meclis Üyesi Muhammed Kemal ise bir grup ABD askerinin Kerkük'e geldiği iddiasına ilişkin, "ABD askerlerinin Kerkük'e gelerek K1 Üssü'nde konuşlandığını biliyoruz ancak hangi amaçla geldiklerini bilmiyoruz." diye konuştu.

Kemal, "Son zamanda DEAŞ'ın il sınırındaki eylemleri arttı ve Irak güçleri bu durumu kontrol edemiyor. Bu konuda ABD askerlerinin gelmesini olumlu karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

ABD'NİN IRAK'TAKİ ASKERİ ÜSLERİ

Saddam Hüseyin rejimini devirmek için Mart 2003'te Irak'ı işgal eden ABD'nin bu ülkede bilinen 9 askeri üssü var. ABD, 2011'de Irak'tan çekilse de buradaki varlığını söz konusu askeri üslerle güçlendirdi. ABD'nin Irak'ta halihazırda yaklaşık 5 bin askeri bulunuyor.

ABD başkent Bağdat'ta Uluslararası Bağdat Havalimanı'daki Victory Askeri Üssü'nün yanı sıra buranın Taci bölgesinde de eğitim amaçlı olan Taci Askeri Üssü'ne sahip. Ülkenin batısındaki Enbar'da Habaniyye ve Aynü'l Esed adlı iki askeri üssü daha bulunan ABD, özellikle 2014 yazında DEAŞ saldırıları sırasında bu üsleri aktif şekilde kullanmaya başlamıştı.

Amerikan askerleri, Salahaddin vilayetindeki Beled Hava Üssü'nü de kullanıyor.

Irak'ı işgal eden ABD, Kerkük'teki K1 Askeri Üssü'nün yanı sıra ülkenin ikinci büyük kenti Musul'da da askeri üslerle varlık gösteriyor. ABD güçleri Musul'da Kayarra (Geyyara) Askeri Üssü'nde bulunuyor.

Trump'ın askerlerini Suriye'den çekme kararının ardından gündeme gelen Erbil'deki Harir Hava Üssü de ABD güçlerinin bulunduğu üsler arasında yer alıyor. ABD'nin Uluslararası Erbil Havalimanı'nında da bir askeri üssü söz konusu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 66
  • bzzt 5 yıl önce Şikayet Et
    görüyosunuz dimi suriyeden çekiliyoruz dedi ırakta askeri çoğalttı oyunlar oyunlarrrr
    Cevapla
  • gyopiş 5 yıl önce Şikayet Et
    israilin gazına geliyor
    Cevapla
  • muhtar 5 yıl önce Şikayet Et
    dikkat ediyorum da işgal ettiği ırakı saymazsak ABD dünyada sadece sünni bölgelere üs kuruyor. yemende pakistanda falan da öyle. fetö kafası her yere yayılmış galiba
    Cevapla
  • adolf hitler 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika birlikleri ırağa kaydırıyor çünkü irana girecek bunun hazırlığını yapıyor
    Cevapla
  • Analiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar paralı askerleriyle dünyayı istila ediyorlar resmen .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı