İran'a beklemediği yerden darbe!

Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) İran istihbaratına yaptırım uygulama karar aldığını açıkladı. Bu kararın alınmasına gerekçe olarak ise, İran'ın Avrupa ülkelerinde suikast girişimi düzenlemeye çalışması gösterildi.

İran'a beklemediği yerden darbe!
İran'a beklemediği yerden darbe!
GİRİŞ 08.01.2019 15:28 GÜNCELLEME 09.01.2019 08:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD'nin uygulamaya koyduğu yaptırımlar karşısında, arkasına Avrupa Birliği'nin desteğini alan İran'a karşı AB ülkelerinden beklenmedik bir hamle geldi. İran'a, Avrupa'daki bazı isimlere suikast planlamaları yaptığı için yaptırım uygulama kararı alındığı açıklandı.

 

 

Konu ile ilgili resmi açıklamayı Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen yaptı. Samuelsen, "Avrupa Dış Politikası için önemli bir gün! AB, Avrupa'da suikastler gerçekleştirmeyi düşünen bir İran istihbarat örgütüne yaptırım uygulama konusunda anlaştı. AB'den, Avrupa'da böyle bir davranışı kabul etmeyeceğimize dair güçlü sinyal" dedi.

Geçtiğimiz ekim ayında Danimarka güvenlik güçleri, İran istihbaratı ile bağlantılı olduğunu belirttiği bir kişiyi, Arap Ahvaz Kurtuluş Hareketi'nin liderine suikast düzenlemeyi planladığı suçlamasıyla tutuklamıştı. İran, Danimarka'nın iddialarını yalanlamıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 11
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Haritada Hindistan olarak gösterilen yer aslında Pakistan
    Cevapla
  • vbcbncvbfedfgwsef 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu bahane. Ülkeler bu durumlarda kimin eli kimin cebinde belli değili oynuyorlar. Bu şekilde açık bir ifadenin başka bir sebepleri olduğunu görüyorum. Suikast girişimi yapacaksa İran, neden diğer ülkeler ile aynı muameleyi görmez? Ya da Suudi Arabistan bu konuda nasıl kendisini kurtardı? Bence başka sebepler var ve bu belli. İran petrol satan bir ülke. İran'ın böyle bir tekele sahip olması da Avrupa'nın alıcı sıfatında tekel olmaması arasında ilişki var. Bu olayın kökleri var ve Avrupa da bunu lehine kullanmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    abd iran konusunda direnç. gösteren ab ülkelerini avrupa içindeki uşakları ile kurduğu kumpasla yanına çekmeyi planlıyor. direnç gösterenleride sarı yelekliler gibi oyunlarla terbiye ediyor. diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    sömürgeciler devrede İran Irak Suriye Rusya Biz Türkiye olarak komşularımızla iyi olacağız
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    yav birakin Iran ve Suudlar birbirini yesin, bizim isimize gelir
    Cevapla
  • HELAL 5 yıl önce Şikayet Et
    kardesım kımse kımseyı yemseın herkes ulkesınde huzurlu ve mutlu olsun.islam ulkelerıne rabbim hidayet nasip etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt