PKK, İtalya'yı karıştırdı! Her kafadan ayrı ses

İtalya'nın Torino Savcılığı, terör örgütü PKK/YPG safında Suriye'de çatışan ve ülkeye dönen 5 İtalyan için "toplumsal tehlike" oluşturabilecekleri gerekçesiyle "özel gözetim" talep etti. Sol görüşlü gruplar bu karara tepki gösterirken, savcılık bu kişilerin terörist olarak soruşturulmadığını açıkladı.

PKK, İtalya'yı karıştırdı! Her kafadan ayrı ses
PKK, İtalya'yı karıştırdı! Her kafadan ayrı ses
GİRİŞ 08.01.2019 15:43 GÜNCELLEME 08.01.2019 15:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Savcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, son 2 yıldır terör örgütü YPG/PKK için çalıştığı tespit edilen söz konusu 5 kişinin, Suriye'deyken silahlı yabancı gruplardan aldıkları askeri eğitim nedeniyle "toplumsal tehlike" oluşturabilecekleri ve bu yüzden söz konusu kişiler için özel gözetim talep edildiği bildirildi.

 

 

Savcılık, 23 Ocak'ta Torino Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak 5 İtalyan'ın "terörist olarak soruşturulmadığını" belirtti.

Aşırı sol görüşlü gruplara bağlı 5 İtalyan ise "özgürlüklerini kısıtlayacağı" gerekçesiyle polis tarafından "özel gözetim" uygulanmasına karşı çıktı. İtalyan basınına açıklama yapan bu kişiler, Suriye'de silah kullanma ve askeri eğitim aldıklarını kabul etti, şartlar nedeniyle bunun zorunlu olduğunu ileri sürdü.

 

 

Öte yandan Suriye'de YPG/PKK için çalışan Giovanni Francesco Asperti adlı İtalyan vatandaşının, 7 Aralık'ta Deyrizor'da trafik kazasında hayatını kaybettiği belirtildi. İtalya Dışişleri Bakanlığı, Bergamo kenti doğumlu olan 50 yaşındaki Asperti'nin ölüm haberini doğruladı. Bakanlık yetkilileri, konuya ilişkin detay verilmeyeceğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    Batıyı ; ortadoğuyu dizayn etmek için kurdukları terör örgütleri yıkacak. Besle kargayı oysun gözünü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!