Hamaney'den bomba açıklama!

İran lideri Ali Hamaney, ülkesinde rejim değişikliği planlayan ABD yöneticileri için "birinci derecede aptallar" ifadesini kullandı.

Hamaney'den bomba açıklama!
Hamaney'den bomba açıklama!
GİRİŞ 09.01.2019 13:11 GÜNCELLEME 09.01.2019 15:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

"8 Ocak 1978 yılı ayaklanmasının" yıl dönümü münasebetiyle başkent Tahran'da konuşan Hamaney, "Bir süre önce ABD'li bir devlet adamı, teröristlerin arasında yaptığı bir konuşmada '2019 yılbaşını Tahran'da kutlamayı ümit ediyorum' demişti. 2019 yılbaşı kutlamalarının üzerinde günler geçti" dedi.

ABD'li yetkililerin İran aleyhindeki iddialarının gerçekleşmediğine işaret eden Hamaney, "Bazı Amerikalı liderler kendilerini deliliğe vuruyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Fakat birinci derece aptallar" şeklinde konuştu.

ABD yönetiminin İran devriminin ardından bu ülkeye yönelik ekonomik yaptırımları başlattıklarına değinen İran lideri, o dönemde Amerikalı siyasetçilerin İran için 5-6 ay ömür biçtiklerini hatırlattı.

Hamaney ayrıca, İranlı devlet adamlarına seslenerek, "ABD ve Avrupanın boş sözleri karşısında direnin, cesaretli olun ve akıllıca davranın. Bunların tehditlerinin, sözlerinin veya imzalarının bir itibarı yoktur" uyarısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton yeni görevine atanmadan 8 ay önce 2017 temmuz ayında Fransa'nın başkenti Paris'te İran rejim muhalifi Halkın Mücahitleri Örgütü (HMÖ) üyeleriyle yaptığı toplantıda "2019'dan önce İran'daki rejimi devireceklerini ve Tahran'da kutlama yapacaklarını" söylemişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 2
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist abd rüya aleminde İranı yıkacağını zannediyor.
    Cevapla
  • Antiemerikancı 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy emerika ALLAH büyük sende birgün paramparça olacaksın ALLAH gösterecek inşallah.yeterki ülkemizde liyakat olsun herkes işini adam gibi yapsın kimse kimsenin hakkını yemesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü