ABD'den kafa karıştıran Suriye açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili kafa karıştıran açıklamalarda bulundu. İlk önce "ABD, DAEŞ ile savaşına devam ederken askerlerini Suriye'den çekecek" diyen Pompeo daha sonra, "Trump Suriye'de yeniden askeri alanda eyleme geçmeyi düşünüyor ama umarım buna gerek kalmaz" dedi.

ABD'den kafa karıştıran Suriye açıklaması!
ABD'den kafa karıştıran Suriye açıklaması!
GİRİŞ 10.01.2019 17:23 GÜNCELLEME 11.01.2019 09:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, çıktığı Ortadoğu turunda, Ürdün ve Irak'ın ardından bugün Mısır'da temaslarda bulundu.

 

 

Pompeo, ABD'nin aldığı Suriye'den çekilme kararı hakkında, Mısırlı mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında yeni bir açıklama yaptı. Pompeo, "ABD, DAEŞ ile savaşına devam ederken askerlerini Suriye'den çekecek" dedi. ABD'li bakan, "ABD'nin Ortadoğu'da kararlı bir ortak" olmaya devam ettiğini dile getirdi.

Pompeo daha sonraki açıklamasında, "Trump Suriye'de yeniden askeri alanda eyleme geçmeyi düşünüyor ama umarım buna gerek kalmaz" dedi.

Ortadoğu'daki ABD varlığına da değinen Mike Pompeo, "ABD Ortadoğu'da her zaman özgürleştirici bir güç olmuştur, asla işgalci olmamıştır. ABD bir yerden çekildiği zaman orada kaos ortaya çıkmıştır" dedi.

FRANSA'DAN AÇIKLAMA

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ülkesinin C-News televizyonuna yaptığı açıklamada Suriye'de siyasi bir çözüm sağlanmasının ardından Fransa'nın ülkeden çekileceğini açıkladı. Le Drian, "Irak’ta askeri olarak bulunuyoruz. Suriye’de ise az bir varlığımız var. Rusya, Suriye’deki anlaşmazlığa siyasi çözüm bulmaktan sorumludur. Rusya’nın, kimyasal silah kullanılmasını engellemek için savaşla değil, Suriye ihtilafına siyasi bir çözüm bulma sorumluluğu var" dedi. 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 22
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    her kafadan bir ses çıkıyor, demokrasiden bunu anlıyorlar demek ki
    Cevapla
  • fahri 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevsim şartlarını gözetmeliyiz. Birinci önceliğimiz Mehmetçik'tir.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd bir yerden çekildiği zaman değil bir yere girdiğinde kaos olmuştur Pompei Efendi.
    Cevapla
  • Tatar.ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemen.girmeliyiz
    Cevapla
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    yeter ne abd si ne rusyası fransası ingilteresi hiç önemli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu