Çipras'tan şaşırtan Türkiye çıkışı! Desteklenmeli

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina'yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmesi gerektiğini söyledi. Çipras, "Türkiye'nin AB üyeliği hem Türk halkının yararına olacak hem de bölgedeki istikrarın sağlanması için önemli olacaktır" dedi.

Çipras'tan şaşırtan Türkiye çıkışı! Desteklenmeli
Çipras'tan şaşırtan Türkiye çıkışı! Desteklenmeli
GİRİŞ 11.01.2019 11:35 GÜNCELLEME 11.01.2019 11:35
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Merkel ile Türk-Yunan ilişkilerini ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri de gözden geçirdiklerini söyleyen Yunanistan Başbakanı, Kıbrıs Sorunu'na adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için gösterilen uğraşlara da destek verilmesi gerektiğinden söz etti.

 

 

Buna karşın, Kıbrıs'ın kendi kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik bölgesi (MEB) içinde sondaj yapma hakkı olduğuna da dikkati çeken Çipras, her ülkenin kendi kıta sahanlığı içinde araştırma yapma hakkı olduğunu ve buna herkesin saygı göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

MAKEDONYA'YA AB YOLU AÇILDI

 

 

Almanya Başbakanı Merkel ise Türkiye ile AB arasında imzalanan göçmenlerin iadesi anlaşmasının öneminden söz etti.

Merkel, bu anlaşmanın başarılı olduğu kadar göçmen iadesi konusunda AB içinde çıkan hukuki sorunların aşılmasına çalışıldığını söyledi. Söz konusu iade anlaşmasının Afganistan ve Pakistan gibi savaş olmayan ülkelerden gelen göçmenlere uygulanmadığını da sözlerine ekledi.

Almanya Başbakanı, Yunanistan'ın Makedonya Cumhuriyeti ile arasındaki isim ihtilafının giderilmesini öngören anlaşmaya tam destek verdi.

Merkel, bu anlaşmanın öngördüğü isim değişikliğiyle "Kuzey Makedonya Cumhuriyeti"nin AB'ye tam üyelik yolunun açıldığını söyledi. Ayrıca, Yunanistan'ın ekonomik krizden çıkmaya başlamasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Çipras ise 2014'te Merkel'in Atina ziyaretine karşı düzenlenen protesto gösterilerinde yer aldığını, ancak Başbakan olduktan sonra Merkel ile çok yararlı görüşmeler yaptığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Anatolia 5 yıl önce Şikayet Et
    Baktı Türkiye nin batacagi yok kendileri gibi ABuyesi yaparsak batarlar dedi tabi... Ahh ahh sanki iyiliğimizi istiyorlar.
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye üye olursa yunan ile birlikte çalışma zorlugu olacak. Yunan bir taş ile 2 kuş vuracak. Hem rusyadan gazdan yararlanacak ve kıbrıs açıklarında gaz arayacak
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlar diplomasi den iyi anlar lar onun icin onlarin her dedigine inanmayin cidi deyiller TC yi oyalama taktigi dir biz bir sey yaptirmak icin böyle kousuyor lar TC nin europa da hic bir sempatisi yok yani almazlar TC yi iclerine bizi Düsman olarak görüyorlar.Biz kendi ortak pazarimizi kuralim daha iyi.Kimlerlemi onu da siz düsünün .
    Cevapla
  • Umut 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayrina istemiyor daha rahat kontrol edilebilen Türkiye ancak AB ile olur.
    Cevapla
  • Sorun istenmiyor 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerine benzeyenleri severler. AB ye girince mecbur onlara benzeyecek gençlerimiz. Avrupalılarla evlenecek gençlerimiz ile kültürümüzü kaybedeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi