Trump çark etti

Meksika duvarı için gerekli olan bütçe için kongreyi pas geçerek acil durum ilan edebileceğini açıklayan ABD Başkanı Trump, ''Şu anda acil durum ilan etmeyeceğim. Kongrenin harekete geçmesini bekliyorum'' dedi. 21 gündür süren kriz yarına kadar çözülmezse rekor kırılacak.

Trump çark etti
Trump çark etti
GİRİŞ 12.01.2019 02:45 GÜNCELLEME 12.01.2019 03:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri'nde bütçe krizi 21'nci gününde hala sürüyor.  Federal kurumların dörtte biri hizmet veremezken çalışanlar da üç haftadır mecburi izinde ya da maaş almadan çalışıyor.

 

ABD Başkanı Donald Trump, Teksas'taki Meksika sınırını ziyareti öncesi yaptığı açıklamada zorunlu kalması durumunda Meksika duvarı için gerekli olan bütçe için kongreyi pas geçerek acil durum ilan edebileceğini açıklamıştı.

YENİ AÇIKLAMA!

Trump yeni açıklamasında "Şu anda acil durum ilan etmeyeceğim. Kongrenin harekete geçmesini bekliyorum" dedi.

 

Federal hükümetin kapanmasından Demokratları sorumlu tutan Trump, duvar için fon sağlanmadığı sürece hükümetinin aylarca, yıllarca kapalı kalabileceğini, Demokratlar ise Trump'ın sınır güvenliği için istediği bütçenin çok fazla olduğunu savunuyor ve duvar ile inşası için gerekli olan 5,7 milyar doların finansmanına karşı çıkıyor.

FEDERAL HÜKÜMETİN KAPANMASI REKORA GİDİYOR

ABD'de federal hükümetin kapanması ilk kez yaşanmıyor. Ülkede 1997'den bu yana federal hükümet 21 kez belirli sürelerle kapalı kaldı.

YORUMLAR 9
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    bir daha açılmasın taş üstünde taşı kalmasın amerika denen şeytanın
    Cevapla
  • Duvara 5 yıl önce Şikayet Et
    30 katrilyon lira gömüyor
    Cevapla
  • erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki başkanlık sistemini örnek alsınlar birazcık, bizde olsa anında çözülürdü olay. Ey ABD işte sen bu kadarsın!
    Cevapla
  • İstanbul-18 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha da beter olursunuz, İnşaallah
    Cevapla
  • Envers 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimse ülkesini bırakıpta ölümü göze alarak zorlu yolculukla sıfırdan başka ülkede yaşamak istemez. Kesin bu durumda olmalarının sebebi katil abd dir. Madem duvara bukar para harcanacak bu meblahı meksikaya fabrikalara yatırın eli ekmek tutanın ne işi var bi katil ülkede. Tabi bizimkiler hariç bizde bohçasını dolduran bi zihniyet gidip oraya yerleşiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi