Tayland'da alıkonulan Suudi genç kadın Kanada'da

Aile şiddetinden kaçarak Avustralya'ya gitmeye çalışırken aktarma için geldiği Tayland'ın başkenti Bangkok'taki havalimanında alıkonulan ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) himayesinde ülkeye geçici olarak girmesine izin verilen Suudi Arabistan vatandaşı genç kadın, Kanada'ya geldi.

Tayland'da alıkonulan Suudi genç kadın Kanada'da
Tayland'da alıkonulan Suudi genç kadın Kanada'da
GİRİŞ 13.01.2019 14:04 GÜNCELLEME 13.01.2019 14:06
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Toronto Havalimanı'nda 18 yaşındaki Rahaf Muhammed El Kunun'u karşılayan Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, kol kola yürüdüğü genç kadını "Çok cesur yeni Kanadalı Rahaf El Kunun" sözleriyle tanıttı. Freeland, çok şey yaşadığını söylediği Kunun'un şimdi yeni evine gideceğini kaydetti. 

 

 

Uzun yolculuğun ardından bitkin olduğu gözlenen Kunun ise basına açıklama yapmadı. 

Aile şiddetinden kaçarak Avustralya'ya gitmek isterken aktarma yapmak üzere geldiği Bangkok Havalimanı'nda alıkonulan Kunun'a, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından mülteci statüsü verilmişti. 

Kunun, mülteci statüsünün verilmesinin ardından pazartesi günü havalimanında kendini kapattığı otel odasından ayrılmıştı. Suudi genç kadının, cuma akşamı son varış noktası Toronto olan ve Güney Kore'nin başkenti Seul'e giden uçakla Tayland'dan ayrıldığı açıklanmıştı. 

Kunun'un Twitter'da yaptığı paylaşımlar, sosyal medyada yankı uyandırmıştı. Suudi Arabistan'ın Bangkok Büyükelçiliğinden yetkililerin genç kızın pasaportuna el koyduğu iddia edilmişti. Kunun, daha sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, pasaportunun kendisine geri verildiğini belirtmişti. 

Suudi Arabistan'ın Bangkok Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada ise Kunun'un iadesinin talep edildiği ya da pasaportuna el konulduğu yönündeki iddialar reddedilmişti. 

YORUMLAR 12
  • Yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    kızım oynadın güldüm yerini buldum bir de dinini değiştirirse zaten yaşantın onlara benziyor hıristiyanlara benziyor hiçbir sıkıntı yok dünyada hayatın hayat ama ölüm ve kabir sizi de bekliyor bizi de bekliyor
    Cevapla
  • yasir 5 yıl önce Şikayet Et
    Onun için ya Osmanlı çocuklarına Muhammed yerine Mehmet ismini koymuş. Sırf peygamberimizin ismini korumak ve kirletmemek için. Görüldüğü üzere bu kişinin adı da Muhammed.
    Cevapla
  • yasir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı kerimde geçiyor zaten. Siz onlar gibi olmadan onlar sizi sevmezler. Hal o. Allah cümle ümmeti muhafa eylesin. Ve bu kızı bu hale getirenler de utansın.
    Cevapla
  • FB12 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri gibi olanları işte böyle güllerle karşılar bu aşağılık Batı. Sözde medeni bunlar gerçekten muhtaç olan insanlara müslüman oldukları için ülkeye almazlar ama kendileri gibi olanlara anında sorgusuz sualsiz vatandaşlık bile verirler
    Cevapla
  • hidocan Almanya 5 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin simdi gûllerlekarsilasalar bile halk icinde yabancisin istenmiyosun havasini sezer, bunlardan olsa bile avrupalilarin bide irkciligi var unutmayin
    Cevapla
  • Debernuş 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamam belki şiddet insana biraz itici geliyo ama.. peki ya neden dolayi ailesi şiddet uygulamiş bunu da dusunmek lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması