Pentagon gizleyemedi! Ortalığı karıştıracak iddia!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin geçen yıl İran'a yönelik bir saldırı için ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) savaş planı talebinde bulunduğu iddia edildi.

Pentagon gizleyemedi! Ortalığı karıştıracak iddia!
Pentagon gizleyemedi! Ortalığı karıştıracak iddia!
GİRİŞ 14.01.2019 02:07 GÜNCELLEME 14.01.2019 02:09
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin eski ve görevdeki yetkililerine dayandırdığı haberinde, eylül ayında ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine  yönelik saldırı sonrasında Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un idaresindeki Ulusal Güvenlik Konseyi'nin İran'ı vurma konusunu masaya yatırdığı, Pentagon'dan da bu konuda askeri seçenek talebinde bulunduğu öne sürüldü.

 

"SAVAŞ İLANI"

Konseyin talebinin, Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığını endişelendirdiği belirtilen haberde, eski Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Mira Ricardel'in Amerikan elçiliğine yönelik saldırıyı "savaş ilanı"  olarak nitelendirdiğini, ABD'nin buna uygun adımlar atması gerektiğini ifade  etti.

İRAN'A YÖNELİK SALDIRI PLANLARI

Pentagon'un, Konseyin talebine yanıt verip İran'a yönelik saldırı planlarını gönderdiğine dikkat çekilen haberde, Beyaz Saray'ın bu konuda atılacak bir adımın üzerinde çalışıp çalışmadığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konuda  bilgi sahibi olup olmadığının bilinmediği belirtildi.

 

ASKERİ PLANLAR

Pentagon bu konuda açıklama yapmaktan kaçınırken Wall Street Journal Gazetesi, Konseyin, Irak ve Suriye'de eş zamanlı saldırı düzenlemek için bazı askeri planları istediğini iddia etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • Toprak Ayder 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD İranla savaşamaz, Yanında İki aşiret, birde kiralık katil devlet var. Suudi aşiretinin sonu olur, BAE başındaki siyonist soytarılar ve İsrailin hayalleri akdenize gömülür, Ak deniz, Kızıl deniz Conilerin cehennemi olur. velhasıl telef olurlar.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    herkes diyorduki şeytan görünmüyor diye alın tramp görünüyor işte
    Cevapla
  • muşlu tekin 5 yıl önce Şikayet Et
    ey abd ey siyonistler şunu bilin ki sonunuz yakındır türkiye islamın sabır taşıdır türkiyeye bir saldırı o sabır taşını çatlatacak ve ümmetin uyanmasına vesile olacaktır kıyamet savaşları gelior hazır olun ne zaman mı? bir tahmin.. <<winter is coming>>
    Cevapla
  • dddddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben kendimi bildim bileli İran ile ABD savaşacak. Yalan yok böyle bir şey.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sorumlusu sen olursun o zaman
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail dünya üzerinden silinmedikçe insanlık huzur bulamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor