Yunanistan FETÖ'cülere başka ülke arıyor...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 eski askerin, başka bir ülkeye gitmeleri için müzakere yürütüldüğü ileri sürüldü.

Yunanistan FETÖ'cülere başka ülke arıyor...
Yunanistan FETÖ'cülere başka ülke arıyor...
GİRİŞ 14.01.2019 06:50 GÜNCELLEME 14.01.2019 06:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Real News gazetesinde yer alan haberde, FETÖ üyesi  darbeci askerlerin gönderilebileceği bir ülkenin bulunmasına yönelik çabaların sürdüğü belirtildi.

 

 

Gazeteye göre, 8 eski askerden 4'ünün iltica işlemleri tamamlanırken,  diğer 4'ünün nisan ayına kadar iltica haklarını kazanacakları ifade edildi.

İltica ile darbeci askerlerin seyahat belgesi alma hakkına sahipken  bunun gerçekleşmediği vurgulanan haberde, neden olarak bazı ülkelerle "perde  arkasında" yürütülen müzakerelerin bulunduğu belirtildi.

 

 

Gazete ayrıca, 8 eski askeri temsil edenlerin, söz konusu ülkelerle  müzakerelerinde Türkiye'ye kaçırılma ihtimallerine karşı kesin güvence talep  ettiklerini ileri sürdü.

Öte yandan, darbeci askerleri resmi veya gayri resmi yollardan kabul  etmesi amaçlanan ülkelerin ise Avrupa dışında bir başka kıtada bulunduğu  bilgisine yer verildi.

Darbeci askerlerin kırmızı bültenle aranması için Türkiye'nin  İnterpol'e yazı yazdığını bildiren gazete, başka bir ülke aranmasında bu durumun  da etkili olduğunu savundu.

YUNAN YARGISI TÜRKİYE'NİN İADE TALEPLERİNİ REDDETMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan darbeci  askerlere yönelik Türkiye'nin iade talepleri üç kez Yunan yargısı tarafından  reddedilmişti.

Yunanistan'da Danıştay darbecilerin iltica taleplerinin onaylanmasına  yönelik karar almıştı.

Darbeciler, 18 aylık gözetim altında tutulma sürelerinin dolmasının  ardından, tutuldukları polis karakolundan çıkarılarak, yoğun güvenlik önlemleri  altında gizli bir yere götürülmüştü.

Yunan basını daha sonra, darbecilerin askeri bir bölgede tutuldukları  iddiasında bulunmuştu.

Türkiye'de devam eden mahkemede ise Yunanistan'a kaçan subayların da  aralarında bulunduğu 9'u tutuklu, 8'i firari 19 eski havacı askerin yargılandığı  davanın savcısı esas hakkındaki mütalaasında, 8 firari sanığın dosyasının  ayrılmasını talep etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupayı çok iyi tanırım! Yunanistan alacağını aldı şimdi galiba başka ülkenin bilgilere ihtiyacı var. Şu rezilliğe bak. Ülkesine ihanet edenler ve düşman ülkelere sığınanlar? Nereye gidiyorsunuz! Allah'tan cc geldik Allah'a cc geri döneceğiz. Eller konuşur ayaklar şahitlik eder baş aşağı eğik Allah'ın cc huzurunda durmamak için tövbe etmek gerek. Allah cc tövbe edenleri sever.
    Cevapla
  • Enson 5 yıl önce Şikayet Et
    Mit paket servis alır gelir canlı yada cansız
    Cevapla
  • Ekrem HAN 5 yıl önce Şikayet Et
    göz göre göre Türkiye'ye düşmanlık, peki gün gelir devran döner
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda pakettttt
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar, resimdeki Yunan polisinin kontrolünde yürüyen şekilden şekile giren hippiler kim, TÜRK MÜ? MÜSLÜMAN MI? Hadi ordan serseri kafalı: TÜRK, MÜSLÜMAN OLSALARDI TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BAĞIMSIZLIĞINA PKK, DEAŞ, DHKP-C GİBİ KASTEDERLER MİYDİ?.. VE ONLARLA BİRLİKTE HER TÜRLÜ GAVURLUĞU YAPARLAR MIYDI? DEVLET VE DİNİMİZE SAVAŞ AÇMIŞ BU SAPKIN, ZALİM, CIAMAT FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNE ELİN GAVURU, ECNEBİSİ SAHİP ÇIKAR MIYDI?..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı