İdam cezası almıştı! Merhamet talebinde bulundular

Kanada, Çin'in Liaoning eyaletinin Dalien kentinde uyuşturucu kaçakçılığı suçundan önce 15 yıl hapse mahkum edilen daha sonra hakkında idam kararı verilen vatandaşı Robert Lloyd Schellenberg için resmi merhamet talebinde bulundu.

İdam cezası almıştı! Merhamet talebinde bulundular
İdam cezası almıştı! Merhamet talebinde bulundular
GİRİŞ 16.01.2019 04:51 GÜNCELLEME 16.01.2019 04:53
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Quebec eyaletindeki temasları sırasında gazetecilerin sorularına verdiği yanıtta, Schellenberg için resmi merhamet talebini Çin’in Ottawa’daki büyükelçisine ilettiğini söyledi. 

 

 

'ÖLÜM CEZASI İNSANLIK DIŞI'

Bakan Freeland, Kanada’nın yıllardır ölüm cezasına karşı olduğunu ve bu konudaki konumunun tutarlılıkla devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

 

 

"Bunun insanlık dışı ve uygunsuz bir ceza olduğuna inanıyoruz. Bu konuda Çin’in Ottawa Büyükelçisi ile görüştüm ve resmi merhamet talebimizi ilettim. Kanada'nın ölüm cezasının yanlış olduğuna inanmasına rağmen, ceza hukuku sisteminde ölüm cezası olan ülkelere seyahat eden Kanadalıların da bunun var olduğunun farkında olmaları gerekiyor."  

Robert Lloyd Schellenberg, 2016 yılında Çin'in Liaoning eyaletinin Dalien kentinde uyuşturucu kaçakçılığı suçundan yakalanarak çıkarıldığı mahkemece 15 yıl hapse mahkum edildi.

Turist olduğunu ve suçlular tarafından oyuna getirildiğini savunarak temyiz başvurusunda bulunan Schellenberg'in davasını gözden geçiren mahkeme, geçen ayki duruşmada savcıların verilen cezanın "çok hafif" olduğuna ilişkin itirazını kabul etti. Mahkeme, Schellenberg'in hapis cezasının idama çevrilmesine hükmetti.  

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da daha önceki açıklamasında, Çin’in ölüm cezasını uygulamada "keyfi davrandığını" söylemiş ve Robert Lloyd Schellenberg’i kurtarmak için elinden geleni yapacağını duyurmuştu. 

Öte yandan Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland ile görüşen Schellenberg'in ailesi, oğullarının iki ülke arasında Huawei Mali İşler Direktörü Mıng Vancou'nun Kanada'da 1 Aralık'ta gözaltına alınmasıyla başlayan gerginlikte "pazarlık kozu" olmasından endişe ettiklerini dile getirmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm cezası insanlık dışıymış , aşağılık batılı zihniyeti. uyuşturucu satmak insanlık dışı değil mi, cinayet insanlık dışı değil mi. aşağılık batılı zihniyet. onların zihniyetinden kurtaramadınız türkiyeyi . BATIRDINIZ. ÇİN KADAR, İRAN KADAR , SUUDİ ARABİSTAN OLAMADINIZ. adalette türkiye bunların gerisinde
    Cevapla
  • Hızır Bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Peh.. insanlık dışı diyen medeniyete bak...
    Cevapla
  • aek 5 yıl önce Şikayet Et
    idam iyidiiiiir. aynen devam edin siz beni dinleyin.
    Cevapla
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafir devletin hukuku bile islam hukukuna benziyor ya bizim hukukumuz
    Cevapla
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Uyuşturucu ile gençleri zehirleyerek öldüren bu suçluyu asın gitsin Kanada uyuşturucu ile ölen gençleri neden savunmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu