INSS'den savaş sinyali: İran'a girebiliriz

Tel Aviv merkezli düşünce kuruluşu INSS, İsrail'in 'Suriye'deki varlığını sonlandırmak için İran'a girme ihtiyacı duyabileceğini' yazdı.

INSS'den savaş sinyali: İran'a girebiliriz
INSS'den savaş sinyali: İran'a girebiliriz
GİRİŞ 16.01.2019 22:31 GÜNCELLEME 16.01.2019 22:32
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Düşünce kuruluşu INSS, İsrail'in 2019'da karşılaşabileceği olası güvenlik sorunlarına ve bu sorunların nasıl aşılabileceğine ilişkin bir rapor yayımladı.

 

 

"İRAN, SURİYE VE HİZBULLAH İLE SAVAŞABİLİRİZ"

Raporda, bu yıl İsrail'in karşı karşıya kalabileceği en ciddi tehdidin kuzeyde İran, Suriye ve Hizbullah ile yaşanabilecek savaş olduğu belirtildi.

 

 

"BU DURUMDA HAMAS İLE DA SAVAŞMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ"

Böylesi bir savaşın başlaması halinde çatışmaların güneye de sıçrayabileceğine dikkat çekilen raporda, bu durumda İsrail'in Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinde tutan Hamas ile de savaşmak zorunda kalabileceği aktarıldı.

Raporda, İsrail için en az "tehdit oluşturan" bölgenin abluka altındaki Gazze olduğu ancak, mevcut duruma kısa sürede çözüm bulunmazsa bölgedeki gerginliğin diğer yerlere oranla daha hızlı artabileceğine işaret edildi.

"İSRAİL İRAN'A GİREBİLİR"

ABD Başkanı Donald Trump'ın, selefi Barack Obama'ya nazaran İran'ın nükleer programına karşı daha sert adımlar attığı ancak Washington'un İran'a yönelik askeri bir harekata hazır olmadığı ifade edilen raporda, Trump'ın Suriye'deki Amerikan güçlerini çekme kararının ardından, Tahran'ın Suriye'deki varlığını sonlandırmak için İsrail'in İran'a girme ihtiyacı duyabileceği görüşüne yer verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen yıl eylül ayında yaptığı bir konuşmada, "İran bugün Orta Doğu'da dünyanın gözü önünde İsrail'in yok edilmesi çağrısında bulunan saldırgan güçleri yönetiyor. Kendimizi bu tehlikeye karşı savunmak bizim görevimizdir ve bunu yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

NETANYAHU DÜN DE TEHDİT ETMİŞTİ

Netanyahu dün yaptığı konuşmada da İran'a "en kısa sürede" Suriye'den çekilme mesajı vererek, "Size (İran) oradan (Suriye'den) hızlıca ayrılmanızı tavsiye ediyorum, çünkü saldırılarımıza söz verdiğimiz gibi durmadan ve korkusuzca devam edeceğiz." demişti.

İRAN'IN CEVABI

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi ise bugün Netanyahu'nun açıklamalarına "Sizin (İsrail) gülünç tehditlerinize hiç aldırış etmiyoruz. İran, Suriye'deki askeri danışmanlarını, teçhizatını ve silahlarını çekmeyecektir." diyerek cevap vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 80
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir kova su ile sele teslim olursunuz.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer harici hiç bir şey yapamaz israilcik
    Cevapla
  • boş beden 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalannnnn yaaaalaaannnn hepsi yaaalaaannn bunların gökkararıy bozarıyy deniz hırçınlaşıy dalgalar tükseliyyy yeryüzü yani kara sakin bekliyor hadi bakalım munafıklar yeri karayı kızdırında devleri ayaga kaldırın eşekler nasılda ayaklar altında ezim ezim eziliyorlar osmanlının torunlarının ayaklarının altında
    Cevapla
  • aynenöyle 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah karşınıza cıkıp bir kez varlıgını gösterip inancınız tam olsaydı vallahi korkardınız düşmana savaş açmak bir yana varlıklarınızın tümünü hediye ederdiniz Dünya malının ve gururunun sadece gecıcı bir toz tanesi olduğu farkındalığıyla utanırdınız.
    Cevapla
  • hüzün 5 yıl önce Şikayet Et
    İranı kimse yenemez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!