CENTCOM'dan Münbiç saldırısına dair açıklama!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Münbiç saldırısında ikisi asker, biri sivil Savunma Bakanlığı personeli, biri sözleşmeli güvenlik personeli olmak üzere 4 Amerikalı'nın öldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 17.01.2019 09:04 GÜNCELLEME 17.01.2019 09:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CENTCOM'dan yapılacan yazılı açıklamada, "Münbiç'te 16 Ocak 2019'da yerel bir toplantı yaparken 2 ABD askeri, bir Savunma Bakanlığı sivil personeli ve bir sözleşmeli personel öldü, 3 asker yaralandı" ifadesi kullanıldı.

 

 

Ayrıca açıklamada, "İlk raporlar kayıpların bir patlamadan kaynaklandığını gösteriyor. Olay soruşturma altında" ifadesine yer verildi.

AA muhabirine açıklama yapan bir Pentagon yetkilisi söz konusu sözleşmeli personelin tercüman olduğunu ifade etti.

 

 

Japonya Savunma Bakanı Takeshi Iwaya ile ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) bir araya gelen ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, basına yaptığı açıklamada, Münbiç'te Amerikan askerlerinin de öldüğü patlamaya ilişkin, "Savunma Bakanlığı adına duamız bugün Münbiç'teki saldırıda ölen ve yaralalan askerlerin aileleri ve takım arkadaşlarıyladır. Terörle mücadelemiz devam ediyor" ifadesini kullandı.

ABD'nin terörü bitirme konusunda kararlılığını yineleyen Shanahan "Münbiç saldırısı Suriye'den çekilmeyi etkileyecek mi?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • murats 5 yıl önce Şikayet Et
    ikiz kuleleride abd kendi vurdurmuştu bunlar çocuk oyuncağı
    Cevapla
  • Anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Patlama Amerika'nın oyunu nokta..bile bile kendi askerinide öldürdü dünyaya inandırıcı olsun diye...ikiz kuleler gibi senaryo yazılıyor ve arazide uygulanıyor Allah inşallah elinize ayağınıza dolaştırıp kendi kazdığiniz kuyuda boğulmanizi bizlere gösterir.. terörist Amerika
    Cevapla
  • baha 5 yıl önce Şikayet Et
    Işine gelmeyen soruya cevap vermezler alcak pilan ortada eli kanli vampir isgalci hirsiz abd.
    Cevapla
  • Yiğidoğ 5 yıl önce Şikayet Et
    bu saldırıyı yapan kendileri burda büyük oyun var yani oyunun icinde bir oyun inanmayın abd bunu bile bile yaptı Türkiyeyi oyalama taktiği
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Etme bulma dünyası , ABD askerleri , kendi yetiştiridiği teröristlerce , yine ABD - İsrail üst aklının emriyle öldürüldü. Amerikan halkı hala uyuyor. İyi uykular .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!