ABD'den Türkiye uyarısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını güncelleyerek, vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat planlarını bazı gerekçelerle yeniden değerlendirmeye almaları çağrısında bulundu. Suriye ve Irak sınırında riskin arttığı belirtildi.

ABD'den Türkiye uyarısı!
ABD'den Türkiye uyarısı!
GİRİŞ 17.01.2019 11:35 GÜNCELLEME 17.01.2019 11:35
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı açıklamada, Türkiye genelinde seyahat riskinin 3'üncü seviyede olduğu belirtilirken, Suriye ve Irak sınırı bölgelerinde riskin 4'üncü, yani en üst seviyede olduğu kaydedildi. Açıklamada terör tehlikesinden dolayı Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırı yakınlarındaki bölgelere seyahat etmemeleri yönünde uyarı yapıldı.

 

 

Terör gruplarının terör saldırısı düzenleme ihtimali olduğu iddia edildi. Açıklamada saldırılarda genellikle "turistik yerler, ulaşım merkezleri, alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, eğlence kulüpleri, restoranlar, ibadet yerleri, kültür ve spor merkezleri, eğitim kurumları, havaalanları ve diğer halka açık mekanların" hedef gösterildiği belirtildi.

ABD'nin Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde seyahat eden vatandaşlarına acil yardım hizmeti sunmada da sıkıntı yaşayabileceği belirtildi. Zira Türkiye'de çalışan Amerikalı kamu çalışanlarının bu illere yetkililerin izni olmadan seyahat etmeleri yasak.

 

 

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA
YORUMLAR 36
  • Kurnaz Tilki...... 5 yıl önce Şikayet Et
    deaş VE pkk AMERİKAN YAPIMI TERÖR ÖRGÜTLERİDİR, PENTAGON'DAN YÖNETİLİR. AÇIK AÇIK, BESBELLİ.
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaman gelince kendi ülkenize de bomba atarsınız sonra başkalarının üzerine yıkarsınız amerikan vatandaşları kendi ülkelerinden kaçsınlar
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelmesinler! Zaten raporlara göre Abd ve Israilin avrupalı turistleri ajan olarak kullandığı açıktır ve nettir. Bu yüzden hep uyardım. Biz turistlerden para kazanıyor muyuz? Bizim dost ülkelerimizin turistleri bize yeter. Yeterki bizim içimizdeki solcular iyi davransın. Bence bu konuda sıkı denetim şart bence. Arap turist düşmanları var Türkiyede maalesef. Halbuki en çok parayı onlar bırakıyor.
    Cevapla
  • Türk genci 5 yıl önce Şikayet Et
    Go home Terörist ABD
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    mal münbiçte kendini koruyamiyor türkiyeye seyahat uyarisi yapiyor
    Cevapla
  • Analitik Düşünce 5 yıl önce Şikayet Et
    KENDİLERİ BOMBALADILAR ,TRUMP'A MESAJ Pentagon'dan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor