Füze yüklü ABD savaş gemisi, gece sessiz sedasız boğazdan geçti!

ABD Deniz Kuvvetleri Altıncı Filosu'na ait USS Donald Cook destroyeri gece yarısı İstanbul Boğazından geçerek Karadeniz'e girdi. Rusya yaptığı açıklamada, 56 ile 96 Tomahawk seyir füzesi bulundurduğu tahmin edilen USS Donald Cook destroyerini izlemeye başladığını bildirdi.

Füze yüklü ABD savaş gemisi, gece sessiz sedasız boğazdan geçti!
Füze yüklü ABD savaş gemisi, gece sessiz sedasız boğazdan geçti!
GİRİŞ 20.01.2019 10:57 GÜNCELLEME 20.01.2019 10:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Deniz Kuvvetleri Altıncı Filosu'na ait USS Donald Cook destroyeri bu gece İstanbul Boğazı'ndan geçti. Karadeniz'e doğru hareket eden destroyerin görüntülerini ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa-Afrika / ABD 6. Filo'nun Twitter hesabından paylaşıldı.

 

 

Rusya ile Ukrayna arasında geçen aylarda yaşanan gemi krizi sonrasında bu sabaha karşı İstanbul Boğazı'ndan ABD'ye ait bir destroyer geçti. Karadeniz'e doğru ilerleyen USS Donald Cook isimli destroyer hakkında ilk açıklama yapıldı. Gemi, sabaha karşı TSİ 01:56'da boğazdan geçti.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

 

 

Geminin kaptanı Matthew J. Powell, destroyerin Karadeniz'deki görevinin bölgede güvenliği sağlamak olduğunu ve bu amaç doğrultusunda birlikte çalışabilirliği göstermek olduğunu açıkladı. Fakat Powell'ın bu açıklamalarının ardından Rusya'dan bir açıklama geldi. Rusya Ulusal Savunma Yönetimi Merkezi, Karadeniz Filosu gemilerinin 56 ile 96 Tomahawk seyir füzesi bulundurduğu tahmin edilen USS Donald Cook destroyerini izlemeye başladığını bildirdi.

YORUMLAR 14
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yetkililerimiz ne açıklama yapıyor o önemli!Kimseden ses soluk yok boğazlar yol geçen hanı mübarek
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    boğazlar yol geçen hânı yeni olmadı,100 yıldır böyle...beyefendi
    Cevapla
  • İsimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Boğazların savaş halinde geçişlerin kapatılacağına dair imzalanan kararnameler var, biraz tarih okuyun arkadaşlar. Gelen geçsin giden gitsin demekle olmuyor bu işler 100 sene önce oynanan oyunların bedelini şimdi sessiz sedasız kalıyoruz öyle. Adamlar bir gemiyle bir ülkeyemi kafa tutacak, bu kadar kendine güvenen bir ülke bir gün yıkılışını seyreder. BUNUDA UNUTMAYIN!
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    simdi diceksiniz ya KAPTAN ne sacmalyior duyuyor gibiym serzenisleri OKEY baklaim simdi inanan yada inanmyan Hz nuh vs gibi FILM leri tekrar tekrar izleyin bakalim ne anlatiyor o filmler sizlere onca hizmet ve mucizeyi görmelerine yasamalarina ragmen kurtulus un hemen ardindan yine elleriyle yaptiklari tanrilar a tapanlar i görüceksiniz !
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    ama sasirmayin bence yaa ben atatürkcüyüm diyen halk in savundugu oy verdigi bir parti almanya ya gelip ülkemize yardim etmeyin yatirim yapmayin turist gönderip ülkenin güclenmesi ne yardim ci olmayin diyorsa pkk ya kol kanat oluyorsa MÜSLÜMAN iz diye IP e sarilip allah düsmanlariyla isbirligi yapiyorsa ALLAH daha coook bela vericek tir kimsenin süphesi OLMASIN zira ALLAH bir toplulugu layik oldugu sekilde yönetir
    Cevapla
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye ğeçiyorlarki ğelen ğeçin ğiden ğeçin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü