Rus savaş uçakları vurdu: Ölü ve yaralılar var

Suriye'nin İdlib ilinin güneybatısında, Rusya'ya ait savaş uçaklarının sivil yerleşimlere ve muhaliflerin cephe hatlarına düzenlediği saldırıda 2 sivil yaşamını yitirdi, 9 sivil yaralandı.

Rus savaş uçakları vurdu: Ölü ve yaralılar var
Rus savaş uçakları vurdu: Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 20.01.2019 11:56 GÜNCELLEME 20.01.2019 12:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, savaş uçakları "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki Han Es Sübül köyüne ve Cisir Eş Şuğur ilçesine bağlı Biksereye köyüne en az 3 hava saldırısı düzenledi.

 

 

"UÇAKLAR HIMEYMİM'DEN HAVALANDI"

Muhaliflere ait Uçak Gözlem Evinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hava saldırısını Hımeymim Üssü'nden kalkan Rus savaş uçakları gerçekleştirdi" ifadesi yer aldı.

 

 

Lazkiye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Ahmet Hac Asad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gece geç saatlerde savaş uçakları, İdlib'in güneybatı kırsalındaki Cisir Eş Şuğur ilçesine bağlı Bikserye köyüne hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda 2 sivil hayatını kaybetti, 9 sivil yaralandı" dedi.

ÇIKAN YANGINLARA EKİPLER MÜDAHALE ETTİ

Hac Asad, yaralıların hastaneye kaldırıldığını, saldırı sonrası çıkan yangınların da Sivil Savunma ekiplerince söndürüldüğünü aktardı.

Diğer yandan Hama'nın kuzey kırsalındaki Latamine, Kefer Zita ilçesine, İdlib'in güneybatısında Han Es Sübül ilçesine, Temaniye beldesine, Cisir Eş Şuğur'a bağlı Bekserye ve Naciye köylerine top ve roket saldırısı devam ediyor.

SOÇİ MÜTABAKATINDAN SONRA YAPILAN SALDIRILAR

Suriye İnsan Hakları Ağının (SNHR) geçen ay yayımladığı raporunda, İdlib'de Esed rejimi güçlerinin, Soçi mutabakatının imzalandığı 17 Eylül 2018'den 24 Aralık 2018'e kadarki dönemde düzenlediği saldırılarında 6'sı kadın, 22'si çocuk 45 sivilin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Rejim güçlerinin saldırıları sürerken askeri muhalifler mutabakat uyarınca belirlenen bölgelerden 10 Ekim'de ağır silahlarını çekmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhalifler şartlara uyarken karşı taraf neden şartlara uymuyor bu sorgulanmalıdır. Kararlılığımız gösterilmelidir.
    Cevapla
  • Mücahid 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek oluyor ki ne rusya ne abd ne ingiltere ne de çin ile muttefik olunmaz . Güveneceğin tek şey Allah'ın vermiş olduğu iman ve bileğinde ki güçtür.
    Cevapla
  • seyredin seyredin 5 yıl önce Şikayet Et
    bm idlibde esedin anlaşmaları ihlal ettiğini bilmiyor mu, bu konu hakkında bm de çalışma yapılmıyor mu. esed yine katliama devamm ediyor. gerekirse bütün dünya esedi vurmalı. esed laftan sözden nasihatten anlaşmalardan anlamaz. dünya cinayetleri seyrediyor
    Cevapla
  • esede darbe 5 yıl önce Şikayet Et
    idlibde muhalifler öldürülüyor. esed saldırılarına anlaşmalara uymayarak cevap veriyor. türkiye türkmenleri ve kardeşlerini öldürtmeye devam ediyor. esede karşı daha etkili silahlar verilmeli. esed saldırılarının bedelini ağır ödemeli. esed hala yaşıyor. sorunlar esed yaşadığı sürece bitmez. esedin ipi birilerinin elinde.
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    İdlipdeki en büyük tehditanlaşmaları ihlal eden işhalci el kaidecilerdir.El kaideciler ağa babası siyonizme hizmet ediyor.
    Cevapla
  • alpha06 5 yıl önce Şikayet Et
    provokatörlük yapma bilip bilmeden konuşma. orada provokasyonu htş yani heyetüttahrirüşşam yapıyor bu grup suud, bae ve mısır güdümünde. bunlar bilerek öso'ya ve hımeymim'e saldırıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'