Almanya'nın Suudi Arabistan kararı ülkeyi karıştırdı!

Almanya'nın Suudi Arabistan'a silah satışı yasağı getirmesi sonrası Alman silah şirketi Rheinmetall Group, Federal Hükümeti dava etmekle tehdit etti.

Almanya'nın Suudi Arabistan kararı ülkeyi karıştırdı!
Almanya'nın Suudi Arabistan kararı ülkeyi karıştırdı!
GİRİŞ 22.01.2019 10:21 GÜNCELLEME 22.01.2019 10:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya hükümeti, İstanbul'daki Suudi Arabistan büyükelçiliğinde gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi nedeniyle Suudi Arabistan'a silah ambargosu getirdi.

"Askıya almazsanız dava açacağız"

Alman silah şirketi Rheinmetall, Almanya Ekonomi Bakanlığı'na silah ihracatın askıya alınmasının devam etmesi halinde dava açacakları uyarısında bulundu. Sanayi kaynakları tarafından konunun Ocak ayı ortasına kadar gözden geçirileceğine dair anlaşmaya varıldığını açıkladı. Ekonomi Bakanlığı, ise hükümetin hala Suudi Arabistan’a silah ihracatını onaylama niyetinde olmadığını belirtti.

Alman silah şirketinde büyük korku

Rheinmetall yönetimi, kayıplar için tazminat talep etmemesi durumunda hissedarların Rheinmetall'a dava açabileceğinden korkuyor. Ekonomi Bakanlığı sözcüsü, Rheinmetall ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

YORUMLAR 3
  • Birturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sirketin adı alman kendi yahudi sirketidir.
    Cevapla
  • ötüken 5 yıl önce Şikayet Et
    abd dekiler mahkemeyle falan ugrasmiyorlar direk baskani tehdit ediyorlar.
    Cevapla
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani nerde etik, ahlak, hristiyan ahlakı bir yere kadar. Söz konusu para olunca ne hükümet tanırlar ne de ahlak. Aleme demokrasi dersi vermeyi bırakında nasıl üç beş silah tüccarının elinde maskara olduğunuzu kendi halkınıza açıklayın. Zira biz biliyoruz zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek