ABD kendi üssüne taşıdı! Topluca silah bıraktılar

ABD, silah bırakarak teslim olan yüzlerce DEAŞ'lı teröristi Ömer petrol sahasındaki üssüne taşıdı.

ABD kendi üssüne taşıdı! Topluca silah bıraktılar
ABD kendi üssüne taşıdı! Topluca silah bıraktılar
GİRİŞ 22.01.2019 12:46 GÜNCELLEME 22.01.2019 13:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Deyrizor'daki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusunda bir beldede sıkışan yüzlerce DEAŞ'lı terörist, ilk kez toplu halde silah bıraktı.

 

 

Teröristler, teslim oldukları koalisyon güçlerinin helikopterleri eşliğinde ABD'nin Ömer petrol sahasındaki üssüne götürüldü.

Deyrizor'da son durum

 

 

ABD'nin havadan, Fransa'nın karadan topçu atışlarıyla destek verdiği YPG/PKK, 11 Eylül 2018'de DEAŞ'ı Deyrizor'dan tamamen çıkarmak için saldırılar başlatmıştı. YPG/PKK, Deyrizor'da DEAŞ'ın son kalesi konumundaki Heccin ilçe merkezini işgal ettikten sonra ilçenin diğer beldelerini de ele geçirmek için harekete geçmişti. Halihazırda DEAŞ, Deyrizor ilinin doğu kırsalında sadece Bagoz beldesinde varlık gösteriyor.

Deyrizor'da Fırat Nehri'nin batısındaki bölgede ise Esed rejimi güçleri bulunuyor. 

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye topraklarının yaklaşık üçte birini işgali altında tutuyor. YPG/PKK, DEAŞ'tan almak için saldırdığı bölgelerde sivillerin çıkışlarına ve içeri gıda ve ilaç girişine izin vermiyor. Binlerce sivil, kuşatmadaki Bagoz beldesinde mahsur durumda.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Daese ne oldu? Hani kafa kesiyodu israil haric musluman kardeslerimizi olduruyodu. Ne olduda amerikanin israilin emri altina girdi? Tabiki bunlar amerikanin israilin inhilizin kendi adamlariydi. Olulerin uzerinden hacli dovmeleri cikmisti.
    Cevapla
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Hazır olun geliyor Türk Ordusu ve dostları
    Cevapla
  • servet 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum onlar abd askeri deaş süsü verilmiş dünyayı uyutun kendi adamları avrupa haliyle destek çıkacak müslüman görünümlü hainlerde destekleme istisnasız olunca durum bu
    Cevapla
  • memet 5 yıl önce Şikayet Et
    o deas dedikleri abd askerleri
    Cevapla
  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    takip edilmeli bence. Onları alıkoyacak mı? Yoksa başka bölgelere sefkedip SİLAHLANDIRACAK MI; Yani KULLANACAK mı? "Danışuklı Dövüş Olmasın Sonra!"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor