Rusya ve İsrail füzeleri peş peşe ateşledi!

Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail'in Akdeniz üzerinde füze savunma sistemini test ettiğini açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait radar sistemleri, bu sabah 07.35'te Akdeniz havzası üzerinde bir hedef füze fırlatıldığını tespit etti. İsrail de, atmosfer dışındaki balistik füzelere karşı etkili Arrow 3 (Ok) isimli füze savunma sisteminin başarıyla test edildiğini duyurdu.

Rusya ve İsrail füzeleri peş peşe ateşledi!
Rusya ve İsrail füzeleri peş peşe ateşledi!
GİRİŞ 22.01.2019 17:18 GÜNCELLEME 22.01.2019 17:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail'in Akdeniz üzerinde füze savunma sistemini test ettiğini açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait radar sistemleri, bu sabah 07.35'te Akdeniz havzası üzerinde bir hedef füze fırlatıldığını tespit etti.

 

 

Hedef füzenin Akdeniz'in ortasından doğu kıyısına doğru fırlatıldığını belirten bakanlık, Rusya Ulusal Savunma İdare Merkezi uzmanlarının hedef füzenin İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait füze savunma sisteminin test edilmesi için fırlatıldığını belirlediğini ifade etti.

İSRAİL DE FÜZELERİ ATEŞLEDİ

 

 

İsrail de, atmosfer dışındaki balistik füzelere karşı etkili Arrow 3 (Ok) isimli füze savunma sisteminin başarıyla test edildiğini duyurdu.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, balistik füzelere karşı etkili Arrow 3 füze savunma sisteminin bu sabah erken saatlerde İsrail Havacılık ve Uzay Sanayisi ile ABD Füze Savunma Ajansı ortaklığında ülkenin orta kesiminde test edildiği ve füzenin belirlenen hedefi başarıyla imha ettiği belirtildi.

Savunma Bakanlığının açıklamasında başarıyla sonuçlanan denemenin İsrail'in bölgedeki mevcut ve gelecekteki tehditlere karşı kendini savunmasına katkı sağlaması açısından 'önemli bir kilometre taşı' olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

İsrail geçen yıl şubatta da Arrow 3 füze savunma sistemini test etmiş ancak bu test sırasında herhangi bir hedef kullanılmamıştı.

ABD ile ortaklaşa geliştirilen Arrow 3 füze savunma sisteminin balistik füzeleri imha etmek için kullanılacağı belirtilmişti.

YORUMLAR 14
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde acil atmosfer dışı uydu ve füzeleri vurabilen sistemler üretmemiz gerekiyor. ACİLLL.
    Cevapla
  • Hyr 5 yıl önce Şikayet Et
    Atmosfer dışı...bu bizim savunma uydularımızı vurabilir.
    Cevapla
  • Bedir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kâfirler topluluğu fitnelik peşinde uyanin ey müslümanlar uyanın artik
    Cevapla
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    bu abd israilsiz silah yapmıyor ABD vatandaşlanının vergilerini israilin savunması için harcıyor çok yakında ABD VATANDAŞLARI israile kölelikte yaparsa şaşırmayın. çünkü abd yaşayan insanlar maaşşallah koyun gibi zaten yarısı sokaklarda yaşıyor aç olarak
    Cevapla
  • RİZA 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya savaşına adim adım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!