Türkiye'den alçak sözlere tokat gibi cevap!

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, terör örgütü YPG/PKK için "en yakın müttefikimiz" açıklaması yapan Amerikalı Demokrat Senatör Bob Menendez'e sert tepki gösterdi.

Türkiye'den alçak sözlere tokat gibi cevap!
Türkiye'den alçak sözlere tokat gibi cevap!
GİRİŞ 24.01.2019 09:13 GÜNCELLEME 24.01.2019 09:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Büyükelçi Kılıç, Menendez'in bir televizyon kanalındaki açıklamalarına Twitter hesabından yanıt verdi.

 

 

Kılıç, açıklamasında, "YPG/PYD, Suriyeli Kürtleri temsil etmiyor. Bunu, onların vahşetinden kaçıp Türkiye'ye sığınmış olan 300 bin Suriyeli Kürt'e sorabilirsiniz. Bu insanlar hala Suriye'deki evlerine dönemiyor çünkü sizin 'müttefikiniz' buna izin vermiyor" değerlendirmesini yaptı.

Bir Amerikalı senatörün bu tür hassas konularda daha fazla bilgi sahibi olması gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Sizin kolaylıkla 'Kürtler, bizim en yakın müttefiklerimiz' diye tarif ettiğiniz grup, aslında ABD tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK'nın Suriye kolu olan YPG/PYD'dir" ifadelerini kullandı.

 

 

Zaman zaman Türkiye'yi hedef alan açıklamalarıyla da gündeme gelen Amerikalı Senatör Menendez, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının yanlış olduğunu ve YPG/PKK'nın yüz üstü bırakıldığını savunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD kales Törörün evi ABD eymiş de. Cikipda mert ce savaşmiyor Devletleri emiyor rüşvet isdiyen vermesen Darbe yapan Koboy ABD
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlere müttefikimiz diyenler, açık açık kendilerininde TERÖRİST olduğunu itiraf etmiş oluyor.... Zaten dünyada nerede bir terör örgütü varsa ABD teröristlerinin eğitiminden geçmiyormu ?
    Cevapla
  • abd ve teröristleri 5 yıl önce Şikayet Et
    onlar kürt değil, terörist. bu kadar. zaten sizin en yakın müttefikleriniz hep teröristler oldu. israil başta.
    Cevapla
  • Bukalemun 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu conileri ne oluyor ne utanmaz küstah insanlardilar turkiye gibi müttefiği bırakıp teroristlerle iş birliği yapıyorlar utanmaz cakalar
    Cevapla
  • MÜJDAT 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan başka ne beklenir ki terörüst terörüstü ısırmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var