Venezuela'yı tehdit etti: Sonuçları çok vahim olacak

ABD'nin Florida Senatörü Cumhuriyetçi Marco Rubio, Venezuela’daki ABD’li diplomatlara zarar gelmesi halinde Trump yönetiminin misillemeye hazır olduğunu ve sonuçlarının çok vahim olacağına dair tehditler savurdu. ABD’li Senatör Rubio, Venezuela’daki ABD’li diplomatlara zarar gelmesi halinde Trump yönetiminin misillemeye hazır olduğunu ve sonuçlarının çok vahim olacağını söyledi.

Venezuela'yı tehdit etti: Sonuçları çok vahim olacak
Venezuela'yı tehdit etti: Sonuçları çok vahim olacak
GİRİŞ 25.01.2019 16:51 GÜNCELLEME 25.01.2019 16:51
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı sert eleştirileriyle bilinen Senatör Rubio, perşembe günü Amerikan NBC News kanalına Venezuela’daki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Senatör Marco Rubio, Trump yönetiminin Venezuela’daki ABD Büyükelçiliği personelinin zarar görmesi durumunda misillemeye hazır olduğunu belirtti.

Rubio, "Herkesin bilmesini istiyorum ki, ABD’li diplomatlara herhangi bir zarar gelmesi durumunda, bu yönetimin dayatacağı sonuçlar hızlı ve kati olacak" ifadelerini kullandı.

 

 

Venezuela’daki durumun kötüleşmesi halinde ABD'nin büyükelçilik personelini geri çekmeye hazır olup olmadığı sorulduğunda ise Rubio, yurt dışındaki hiç kimsenin tehlikede olmadığından emin olmak için yönetimin bölgeyi sürekli izleyeceğini belirterek, "Onlara herhangi bir diplomat gibi davranılmasını bekliyoruz. Onlara saygı duyulmasını bekliyoruz. Onların güvende olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

ABD’li diplomatlara zarar verenlere ağır sonuçlar dayatacaklarını ve bunun boş bir tehdit olmadığını belirten Rubio, "Bu çok net bir şekilde anlaşılmalıdır. Bu boş bir tehdit değil. Size söylüyorum, bundan daha fazla ileri gidemem, ama size söylüyorum, sonuçları önemli olacak" ifadelerini kullandı.

Trump: Bütün seçenekler masada

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı muhalif Juan Guaido'nun ülkenin başkenti Caracas'ta düzenlenen Maduro karşıtı gösterilerde kendisini devlet başkanı ilan etmesi ve ilanın hemen ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın yazılı bir açıklama yayımlayarak Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıması iki ülke arasındaki tansiyonu artırmıştı.

Trump, gazetecilerin "Venezuela’ya ABD askeri göndermeyi düşündünüz mü?" sorusuna "Şu an hiçbir şeyi düşünmüyoruz ama bütün seçenekler masada" cevabını vermiş, Maduro ise ABD ile tüm diplomatik ilişkileri kestiklerini ve ABD'li diplomatların ülkeyi 72 saat içinde terk etmelerini istemişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Maduro’yu meşru görmedikleri için Amerikalı diplomatlara ülkeyi terk etmeleri talimatına uymayacaklarını duyurmuş, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada ise Venezuela’da ikinci derecede görevli personelin ülkeyi terk etmesi talimatı verilmişti.

YORUMLAR 36
  • zaffer02 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin işleri zor itlik her taraftan sarmış
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    abd belasini bulacak inşaAllah..sanki venezuella senin eyaletin ahlak yoksunları
    Cevapla
  • alaskamkuzey 5 yıl önce Şikayet Et
    venezuella nin başkanını halk seçer oysa turump atama yapiyor yakinda bizim koye de muhtar aza ataması yaparmı sıkar yiyorsa yapsın bu koboya hadini bildirmek lazim sanki holuvut ta filim ceviriyor artis
    Cevapla
  • akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    sınırdışı etsin kurtulsun bu katil terörist sözde diplomat kılıklı ajanlardan
    Cevapla
  • Ordulu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafir amerika ya karşı bir türlü birleşemiyoruz. Ne batı ne doğu. Asya yı birbirine düşürdü, islam alemini de, avrupa yı da satın aldı ! Rusya ile iyi kötü polis oynuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi