Rusya'dan Venezuela hamlesi! Yüzlerce paralı asker konuşlandı

Rusya'nın paramiliter güçlerine bağlı yaklaşık 400 askerini Venezuela'ya gönderdiği belirtildi. Rusya adına Suriye ve Ukrayna'da da savaşan Wagner Group'a bağlı paralı askerlerin Kazak lideri Yevgeny Shabayev, emrin kendilerine pazartesi günü geldiğini ve askerlerin Maduro hükümetinin üst düzey yetkililerini korumak için ülkeye gittiğini söyledi.

Rusya'dan Venezuela hamlesi! Yüzlerce paralı asker konuşlandı
Rusya'dan Venezuela hamlesi! Yüzlerce paralı asker konuşlandı
GİRİŞ 26.01.2019 12:05 GÜNCELLEME 26.01.2019 12:05
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan iki kaynak, Rusya'ya bağlı paramiliter güçlerin Venezuela'ya gittiğini açıkladı. Ajansa konuşan üçüncü bir kaynak ise, bu durumu doğrulayarak, paralı askerlerin ülkeye ne zaman geldiğini ve görevinin ne olduğuna dair ayrıntılı bilgi veremeyeceğini söyledi.

 

 

VENEZUELA'YA GİDEN ASKER SAYISI 400 CİVARI

Reuters'ta yer alan diğer bir bilgide, Rusya'dan Venezuela'ya giden paramiliter asker sayısının yaklaşık 400 olduğu belirtildi.

 

 

PARAMİLİTER GRUBUN LİDERİ KONUŞTU: MADURO VE ÇEVRESİNİ KORUYACAĞIZ

Rusya adına Suriye ve Ukrayna'da da savaşan Wagner Group'a bağlı paralı askerlerin Kazak lideri Yevgeny Shabayev'in The Guardian'a telefonla verdiği bilgide ise, emrin kendilerine pazartesi günü geldiğini ve askerlerin Maduro hükümetinin üst düzey yetkililerini korumak için ülkeye gittiğini söyledi.

"ASKERİ KUVVET PROTESTOLAR BAŞLAMADAN ÖNCE GİTTİ"

Ayrıca Reuters'a da bilgi veren Yevgeny Shabayev, askeri birliğin, bu hafta başında protestoların başlamadığı ve Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmeden bir kaç gün önce gittiğini ifade etti.

Rusya'dan bomba Venezuela hamlesi!

VENEZUELA'DA RUSYA'NIN AĞIRLIĞI ARTIYOR

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz ay Venezuela'ya iki tane nükleer bomba atma kapasitesine sahip Tu-160 stratejik savaş uçağı, An-124 ağır nakliye uçağı ve Il-62 uzun menzilli yolcu uçağını göndermiş, hatta Rusya devlet ajansı TASS, Rusya'nın ülkenin başkenti Caracas'ın kuzeydoğusundaki La Orchila adasına askeri üs kuracağını ve bu hamlenin ABD'ye karşı atılmış adım olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 106
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    paralı askeri bilmem ama, gönüllü de çoktur.
    Cevapla
  • Osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu biz yapmaliyiz
    Cevapla
  • plc 5 yıl önce Şikayet Et
    biz niye göndermiyoruz buraya destek. meydanı bu israil ve onun besili köpeği abd ye mi bırakacağız.
    Cevapla
  • Mustafa Okka 5 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizme ve sömürgeciliğe Karşıyaka ve halkın hizmetkarı isek şimdi tarafımızı belli etme zamanı. Venezuela ya askeri üs kurup stratejik ortak olmalıyız. Asker göndermeliyiz.
    Cevapla
  • Marcel 5 yıl önce Şikayet Et
    Batmış Amerika ve batmış AB kendine somurgeler oluşturmaya devam ediyor. Darbeler ile savaşlar ile.. Demokrasi kılıfı altında.. Venezuela yi sömürebilmek için Chavezin gitmesi için uğraştı. Şimdide oyların %68 ini alan Maduro nun gitmesini istiyor. Derhal Çin Türkiye İran ve Rusya organize olup Venezuela ya asker göndermeli. İçeride eşkıyanın yapan sokakları yakanlar derhal tutuklanmalı gerekiyorsa öldürülmeli. Amerika Avrupa sandığa saygı gosteeyi öğrenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!