Herkesi şaşkına çeviren kadın! Arap dünyasına bir ilki yaşattı!

Kefernahum filmi ile Oscar adayı gösterilen Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki, Oscar'a aday gösterilen ilk kadın Arap yönetmen oldu.

Herkesi şaşkına çeviren kadın! Arap dünyasına bir ilki yaşattı!
Herkesi şaşkına çeviren kadın! Arap dünyasına bir ilki yaşattı!
GİRİŞ 26.01.2019 15:34 GÜNCELLEME 26.01.2019 15:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Lübnanlı bir çocuğun yaşam mücadelesini anlatan Kefernahum filmi ile Oscar olarak bilinen Akademi Ödülleri'ne aday gösterilen Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki aynı zamanda Oscar'a aday gösterilen ilk kadın Arap yönetmen oldu.

Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Kefernahum filmiyle yarışan Labaki, filmde doğum belgesi olmaması sonucu 12 yaşında olduğu adli tetkikler sonucu öğrenebilen Zain isimli bir gencin yaşamından kesitler sunuyor. Henüz ergenliğe erişen kız kardeşinin zorla evlendirilmesinden sonra evi terk eden Zain'in hikayesi ailesini kendisini dünyaya getirdikleri için mahkemeye vermesine kadar uzanıyor. Filminde göç, mültecilik, insan kaçakçılığı ve savaş kavramlarını derinlemesine işleyen Labaki, Oscar yarışındaki en güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Başrollerini Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw ve Boluwatife Treasure Bankole'in paylaştığı film Toronto, Melbourne, Saraybosna, Zürih, Busan, Londra ve Stockholm gibi uluslararası festivallerde gösterildi. Cannes'dan 3 ödülle dönen film Altın Palmiye ödülüne de aday gösterildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • habertv16 5 yıl önce Şikayet Et
    ödülü hak ediyor çekimleri çok doğal bizdekiler gibi kurbaga gibi kameraya doğru bakmıyorlar seside iyi oyuncuların kamera karşısında adeta gerçek hayatı yaşıyormuş gibi oynamışlar izleyici kamerayı hissetmiyor filme odaklanıyorsun bizdekilerde ya boşverin
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan da savaş varken bunlar Avrupa ya kaçanlardan..
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim vatanına milletine düşmansa oskarlïk zaten..tabi oskar verirler, dekolte bile var kadın da üstelik. ..
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesinin bozulmasında öncülük yapsın diye Oscar adayı yapmışlardır...
    Cevapla
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayla filminin yönetmenin haberi çıkmıştı geçen gün, diyordu ki: " Türkiyeyi kötülemem karşılığında filmimi Oscar adayı yapacaklarını teklif ettiler. " Yönetmenimiz teklifi kabul etmemiş tabi ki. Yani anlayacağınız bunlar Oscar adayı yapıyorsa kesin kültürümüze ve müslümanlara saldıran içerik vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!