Yemen'de ateşkes ihlali! 51 kişi hayatını kaybetti

Yemen hükümetine bağlı askeri yetkililer, Husilerin ateşkes anlaşmasını ihlal etmesi sonucu Hudeyde vilayetinde 51 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yemen'de ateşkes ihlali! 51 kişi hayatını kaybetti
Yemen'de ateşkes ihlali! 51 kişi hayatını kaybetti
GİRİŞ 26.01.2019 17:18 GÜNCELLEME 26.01.2019 17:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, hükümete bağlı askeri yetkililer tarafından yapılan yazılı açıklamada, ateşkesin duyurulduğu 18 Aralık'tan buyana Husilerin Hudeyde vilayetinde gerçekleştirdiği 745 ihlal  sonucunda 51 sivilin hayatını kaybettiği, 370 kişinin yaralandığı belirtildi.  

 

 

Açıklamada, "Husiler, vatandaşların evlerini ve halka açık alanlarla birlikte askeri üsleri hedef almaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı. 

İsmi açıklanmayan askeri bir yetkili, Stockholm Anlaşması'nın başarısız olmasının ana faktörünün Husiler olduğunu belirterek, "Sürekli bir şekilde mevzilerini güçlendirmek için mayın döşeyip hendek kazıyorlar." dedi. 

 

 

Söz konusu yetkili Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'e, ihlallerin ivedi bir şekilde sona erdirilmesi, Birleşmiş Milletler nezdinde yapılan anlaşmaya bağlı kalınması için Husilere baskı uygulanması çağrısı yaptı. 

İSVEÇ ANLAŞMASI

Yemenli taraflar, BM himayesinde İsveç'in başkenti Stockholm'de 6-13 Aralık 2018'de gerçekleştirilen istişare toplantılarında esir değişimi, Hudeyde'de ateşkes, limanlar ve Taiz'le ilgili anlaşma imzalamıştı. 

Hudeyde ve çevresi için varılan ateşkes 18 Aralık'ta yürürlüğe girmiş, anlaşma çerçevesinde bölgedeki faaliyetleri denetlemek üzere de BM tarafından Yeniden Düzenleme Koordinasyon Komitesi kurulmuştu. 

Hudeyde'de ateşkese büyük ölçüde uyulurken kentten çekilme konusunda tarafların birbirine yönelttiği suçlamalar ışığında henüz somut bir adım atılamadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    Kan emiciler sizin derdiniz savaş bile değil.masumlari öldürmekten zevk almak.Allahin laneti zalimlerin üzerine olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir