Peskov'dan Türkiye açıklaması: Tam olarak uygulamıyor!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin Suriye sınırındaki eylemlerinin ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit etmemesi gerektiğini söyledi. Peskov, Türkiye’nin İdlib’le ilgili anlaşmaları tam olarak uygulamadığını vurguladı.

Peskov'dan Türkiye açıklaması: Tam olarak uygulamıyor!
Peskov'dan Türkiye açıklaması: Tam olarak uygulamıyor!
GİRİŞ 27.01.2019 15:33 GÜNCELLEME 27.01.2019 15:59
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rossiya-1 televizyonundaki Moskova. Kremlin. Putin programında konuşan Peskov, 1998 yılında Ankara ile Şam arasında, Türkiye’nin Suriye sınır bölgesinde bulunan teröristlere karşı küçük sınırötesi operasyonlar gerçekleştirebilmesini öngören Adana Mutabakatı'nın imzalandığını hatırlattı. 

 

 

Peskov, "Önemli olan bu uygulamanın hiçbir şekilde sınırda devlet dışı bölgesel oluşumların meydana gelmesine yol açmaması ve böylece Suriye’nin toprak ve siyasal bütünlüğünü tehdit etmemesi" dedi.

Peskov, Türkiye ile İdlib konusunda varılan anlaşmanın tam olarak uygulanmadığını söyledi. Peskov "İdlib’le ilgili anlaşmalar anlaşmalar tam olarak uygulanmıyor. (Rusya ile Türkiye liderleri arasındaki) Basın toplantısında da Rusya tarafından belli problemlere dikkat çekilmişti" dedi.

 

 

Bölgedeki durumun hem Moskova hem de Şam için endişe verici olduğunu belirten Peskov, "Türk partnerlerimiz dikkatlerini sürekli İdlib'in üzerinde olduğunu, çalışmaların sürdüğünü belirtiyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 22
  • Muvahhid 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuffar tek milletdir..! ummeti MUHAMMED sav olarak aklimizi basimiza toplayip kendimize gelmenin vakti geldi ve geciyor kafirler resmen buyuk zulum yapiyor..! AYI'DAN POST GAVUR'DAN DOST OLMAZ...!
    Cevapla
  • Konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm İslam birliği. GAVUR'U dost edinemeyiz. Onlar ile iş yapmak geçicidir,çıkarlara dayalı olur.
    Cevapla
  • Osman 43 5 yıl önce Şikayet Et
    İslam aleminin bir Halife’ye ihtiyacı var çünkü Halife olmazsa elin haçlısı siyonisti gelir müslümanları yönetmeye kalkar. Katolikleri bile hala Papa yönetiyor İslam aleminide bir Halife yönetmeli.
    Cevapla
  • Alper 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce israil saldırılarında neden s300 leri kapattın onu açıkla ey rusya
    Cevapla
  • Hyr 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunların seçenekleri hep en çok müslümam kanı dökülmesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler