ABD'den ortalığı karıştıracak Venezuela kararı

Beyaz Saray, Venezuela'nın ABD bankalarında bulunan parasının kontrol hakkını Juan Guaido’ya verdi.

ABD'den ortalığı karıştıracak Venezuela kararı
ABD'den ortalığı karıştıracak Venezuela kararı
GİRİŞ 28.01.2019 20:55 GÜNCELLEME 28.01.2019 21:20
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Venezuela’nın ABD bankalarında bulunan hesaplarındaki kontrol hakkını Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun elinden aldı. Hesapların kendisini devlet başkanı ilan eden ama yasal olarak herhangi bir yetkisi olmayan Juan Guaido’ya devredildiği açıklandı.

Amerikan Merkez Bankası FED, ABD hükümetinin aldığı karara uyarak hesapların kontrolünün Guiado’ya devredildiğini doğruladı.

EKONOMİNİN TEMEL TAŞI

Venezuela Devlet Petrol Şirketi PDVSA’nın nakit parasının yaklaşık yüzde 75’inin ABD’de bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, bunun Venezuela ekonomisinin temel taşı olan petrol hesaplarını kullanma yetkisinin Guiado’ya geçmesi anlamına geldiği yorumunda bulundu.

ABD'Lİ İŞ ADAMLARINI DA ZORA SOKTU

Beyaz Saray’ın aldığı bu karar ABD’li iş adamlarını ise zor durumda bıraktı. ABD hükümetinin tepkisinden korkan ve ismini vermeyen bir petrol şirketi yöneticisi, Wall Street Journal gazetesine, “Bu durum, kredi verenler için, çalışanlar için dâhil herkes için bir karmaşa anlamına geliyor” dedi.

Donald Trump hükümetinin Guaido'nun hesapları etkili bir şekilde kontrol etmesine izin vermek için acil durum kararnamesi yayınlamayı planladığı bildirildi.

 

 

YORUMLAR 175
  • H.B.V. 5 yıl önce Şikayet Et
    Maduro ülkesi için ; yeter artık sömürdüğün diye petrol,para göndermiyor Haydut Amerika bu yüzden Maduroyu istemiyor!... Erdoğanada aynısını yaptı ama havasını aldı! Dünya Ülkeleri artık uyanıyor!? Borç içinde kıvranan Amerikanın geleceği yok!.
    Cevapla
  • Modern Hırsızlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Rusya Çin ve diğer devletler buna izin verirse yarın aynı şey kendi başlarına gelir paralarını bloke edip istediğini başkan ilan eder
    Cevapla
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    allahım yar ve yardımcınız olsun.allahım iç ve dış düşmanlarınızı kahretsin.perişan etsin halak etsin inşallah.şüpe yokki galip olan cenabı Allahtır.amin.
    Cevapla
  • BamBamBam 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim sormak istediğim bir soru var. O kadar petrol parası neden ABD bankalarında duruyor? Huca Chaves'de ABD karşıtıydı, Maduro'da aynısı. O paralar nasıl oraya gitti?
    Cevapla
  • bender bey 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi soru
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Venezüella abd nin kasabasımi istediği kişiyi. atıyorlar venezüella halkı nerede şunlara artık biri dur desin artık dünya kan gölüne döndü döktükleri kanda boğulurlar inşallah amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi