ABD dünyayı tekrar ayağa kaldırdı! Peş peşe açıklamalar

Çin, Venezuela'ya karşı ABD'nin aldığı yaptırım kararlarına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, yaşanacak tüm sonuçlardan ABD'nin sorumlu olacağı belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, "Washington ve müttefikleri yaptırım baskısını kullanarak Venezuela'nın devlet mallarına el koymaya çalışıyor. Bu uluslararası hukuka aykırı. Maduro'ya gereken tüm desteğin vereceğiz" açıklamasını yaptı.

ABD dünyayı tekrar ayağa kaldırdı! Peş peşe açıklamalar
ABD dünyayı tekrar ayağa kaldırdı! Peş peşe açıklamalar
GİRİŞ 29.01.2019 12:58 GÜNCELLEME 29.01.2019 13:26
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Çin, Venezuela'ya karşı ABD'nin aldığı yaptırım kararlarına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, yaşanacak tüm sonuçlardan ABD'nin sorumlu olacağı belirtildi.

 

 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang haftalık basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Tek taraflı kararı reddediyoruz. Çin, ABD yaptırımlarına rağmen Venezuela ile işbirliğini geliştirmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya verilen destek yinelendi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Washington ve müttefikleri yaptırım baskısını kullanarak Venezuela'nın devlet mallarına el koymaya çalışıyor" açıklamasını yaptı.

Lavrov, Moskova'nın Caracas hükümetinin yasal makamlarını desteklemek için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti. Lavrov, yaptırımların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve Maduro'ya gereken tüm desteğin verileceğini dile getirdi.

Lavrov, ABD'nin petrol yaptırımlarının dolara olan güveni zedelediğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov da, ABD’nin Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım kararı almasını eleştirerek, "Söz konusu yaptırım yasa dışı olmakla birlikte, Venezuela’nın iç işlerine karışma girişimidir. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu tür adımları adil olmayan rekabetin bir manifestosu olarak görüyoruz. Elbette uluslararası hukuk çerçevesinde çıkarlarımızı koruyacağız. Gerekli tüm mekanizmaları kullanacağız" dedi

Venezuela’ya yönelik askeri müdahale ihtimallerini ise "kabul edilemez" olarak niteleyen Peskov, "Bunu ima eden söylemler Venezuela’daki mevcut durumu daha iyi bir hale getirmiyor" değerlendirmesinde bulundu

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 79
  • abdibi 5 yıl önce Şikayet Et
    abd tüm insanlığa karşı insanlık suçu işliyor.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük savaş yaklaştıkça saflar iyice belli oluyor ama nedense Müslüman devletlerde daha tık yok
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    abd gaspçı ve terör devletidir diyen kaç kişiyiz...
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    abd, artı darbelerle sömürü düzenini sürdüremeyeceksin. eğer birini yemek istiyorsan askerinle savaşmalısın. bu da çöküşünü getirecek.
    Cevapla
  • atak43 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika sen devletmisin. gaspçımısın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi