İran'dan açıklama! Rusya aleyhimize anlaşma yapmaz

İran lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı ve eski Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, Rusya'nın İran'ın menfaatleri aleyhine bir anlaşma yapmayacağını dile getirdi.

İran'dan açıklama! Rusya aleyhimize anlaşma yapmaz
İran'dan açıklama! Rusya aleyhimize anlaşma yapmaz
GİRİŞ 29.01.2019 16:59 GÜNCELLEME 29.01.2019 16:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Firuzabadi, İsrail'in Suriye'deki İran mevzilerini Rusya'nın bilgisi dahilinde vurduğu ve bu saldırılar sırasında Rusya'nın S-300 savunma sistemlerini devreye sokmadığı yönündeki iddialar hakkında, "Rusya, Avrupa ve bölgedeki mevcut durum dikkate alındığında Rusya, İran'ın menfaatleri aleyhine bir anlaşma yapmayacaktır." dedi.

 

 

İran ve Rusya arasındaki stratejik ortaklığa değinen Firuzabadi, "Tahran ile Moskova arasında iyi ilişkiler bulunmaktadır. Avrupa ve ABD'deki mevcut durum göz önüne alındığında, Batı Asya cephesi özelinde İran-Rusya ilişkilerinin daha sağlam olması gerekmektedir." dedi.

"FÜZE KUVVETLERİ KONUSUNDA MÜZAKERE YAPMAYACAĞIZ"

 

 

İran resmi ajansı İRNA'ya göre, Firuzabadi, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'in cumartesi günü İran ile yapılan müzakerelerin sonuca ulaşmaması durumunda Tahran'a yaptırım uygulayacakları yönündeki açıklamalarıyla ilgili Fransa'daki protestoları devrim olarak niteleyerek, "Fransa, devrimini İran füzeleriyle gizliyor ve silah kullanarak göstericilerle çatışıyor. İran füze ve savunma kuvvetini müzakere konusu yapmayacaktır." ifadesini kullandı.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahatpişe, perşembe günü mecliste yaptığı konuşmada, "Rusya'nın S-300 savunma sistemleri Suriye'de kurulu bulunmaktadır. Siyonist rejimin saldırıları sırasında Rusya bu sistemleri devre dışı bırakıyor. Siyonist rejim ile Rusya savunma sistemi arasında bir işbirliği olduğu görülüyor." demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Halit 5 yıl önce Şikayet Et
    Rus cocugu iran rus kuklasi iran bu lafi suudiler amerika icin kullansaydi yeri göğü ayağa kaldırirdi icimizde irancilar kadar gaflet uykusuna dalmış beyni uyusturulmus bir guruh daha gormedim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!