Guaido'ya kötü haber! Yüksek Mahkeme onayladı

Venezuela Yüksek Mahkemesi (TSJ) Başkanı Maikel Moreno, kendini ülkenin geçici başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido hakkındaki ihtiyati tedbirlerin onaylandığını açıkladı.

Guaido'ya kötü haber! Yüksek Mahkeme onayladı
Guaido'ya kötü haber! Yüksek Mahkeme onayladı
GİRİŞ 29.01.2019 21:21 GÜNCELLEME 30.01.2019 09:13
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Moreno, sosyal medya hesabından ihtiyati tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamada, "(Guaido) Hakkındaki soruşturma tamamlanana kadar ülkeden izinsiz çıkma yasağı, mal varlığını elden çıkarması ve banka hesapları ve/veya Venezuela topraklarında sahip olduğu diğer finansal araçların dondurulması ihtiyati tedbirleri onaylanmıştır" ifadesini kullandı.

 

 

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, öğle saatlerinde Guaido'ya karşı ihtiyati tedbirlerin uygulanması için TSJ'ye başvuruda bulunmuştu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela Başsavcısı Saab'ın adımına Twitter hesabından şu açıklamayla cevap vermişti: "Venezuela'nın gayrimeşru eski başsavcısının, Devlet Başkanı Juan Guaido'ya yönelik tehditlerini reddediyoruz. Bir kez daha tekrar edeyim: (Venezuela'da) Demokrasiyi yıkmaya ve Guaido'ya zarar vermeye çalışanlar için ciddi sonuçlar olacaktır."

 

 

Ulusal Meclis Başkanı Guaido da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hapisle tehdit edilmeyi küçümsemiyorum ama bu ülkedeki hiçbir şey yeni değil" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 74
  • kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    demokrasinin ismi var kendi yok abd için, dünyada demokrasiyi yıkan ve antidemokratik hertürli girişimde bulunarak güçsüz ülkelerin üzerine karabasan gibi çöken bir şeyyyytannndır abd
    Cevapla
  • YILDIRIM 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın her yerinde söylem ve eylemleri aynı bu hain tayfasının. Şu Amarikanyanın da hala demokrasi deyip durması insanı ifrit ediyor dostlar
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    hem suçlu hem kahraman edası takınmış bu dünyanın çivisi çıktı bu algı operasyonları ile toplumları yönetmeye çalışıyorlar bunu artık akademik yapıyorlar uyan ey ademoğlu çoğunluğa karşı azınlık hükmetmeye soyunuyor izniniz varmı bu lokmayı yutacakmısınız
    Cevapla
  • alp 5 yıl önce Şikayet Et
    John Bolton...demokrasi demiş...ne komik...ulen siz demokrasiyi yıktınız...utanmıyorsunuz da...
    Cevapla
  • kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    kafasına sıkmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü