BAE'yi kızdıracak sözler: Düşman şunu bilsin ki...

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Muhammed Ali Caferi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İran'ın egemenlik iddiasında bulunduğu Basra Körfezi'ndeki Ebu Musa Adası'nı ziyaret ederek, "Düşmanlar bu adanın İran'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu bilmelidir" dedi.

BAE'yi kızdıracak sözler: Düşman şunu bilsin ki...
BAE'yi kızdıracak sözler: Düşman şunu bilsin ki...
GİRİŞ 30.01.2019 13:05 GÜNCELLEME 30.01.2019 14:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonunun haberine göre, iki ülkenin mülkiyet hakkı iddia ettiği Ebu Musa Adası'nı ziyaret eden Caferi'ye Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengsiri ve üst düzey komutanlar eşlik etti.

 

 

Ebu Musa Adası'nı "İran'ın kalbi" şeklinde niteleyen Caferi, "Düşmanlar bu adanın İran'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu bilmelidir. Savaşçılarımız adanın her bir noktasını kendi namusları gibi koruyorlar" ifadelerini kullandı.

Söz konusu ada gibi tartışmalı bölgelerde savunma ve istihbarat kapasitesini artırmaya devam edeceklerini belirten Caferi, Basra Körfezi'ndeki komşu ülkelerin "tahriklerinin" bir sonuç getirmeyeceğini dile getirdi.

 

 

İKİ ÜLKE EGEMENLİK İDDİASINDA BULUNUYOR

Hürmüz Boğazı'na yakınlığı ve bölgedeki petrol potansiyeli sebebiyle stratejik konumda yer alan Ebu Musa Adası'nda İran ve BAE egemenlik iddiasında bulunuyor.

Ebu Musa Adası, Büyük Tunb ve Küçük Tunb adalarıyla birlikte 1921-1971 yılları arasında İngiliz idaresi altındaydı. Kasım 1971'de İngiltere'nin adaların kontrolünü BAE'ye devrederek çekilmesinin hemen ardından İran adalarda hakimiyeti ele geçirdi. BAE, adalara askeri güçlerini konuşlandıran İran'ı "işgalci" olarak niteliyor.

Adalar üzerindeki haklarının tarihsel olarak çok eskilere dayandığı tezini ileri süren İran, adaların geçici olarak 1903'te İngilizler'in eline geçtiğini ve 1971'de iade edildiğini, dolayısıyla "1971'de henüz kurulmamış olan BAE'nin egemenlik iddiasında bulunamayacağını" savunuyor.

BAE ise adalardaki hak iddiası doğrultusunda Arap ülkeleri ve uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Mehmed0167 5 yıl önce Şikayet Et
    Iran hatalar yapsada kendi başınadır saygı duymalı bence araplarla kıyas yapılırsa eyer emperyalizmin köpeği olmuşlar yerle bir edebilirse iran üzülmem şahsen
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Şialarin yeryüzünde tek bir amaçları var : ümmete fitne sokmak ve parçalamak bunların Ebu Cehil ataları da peygambere karşı böyledi.İranin Amerika ve israil ile dertleri yok.
    Cevapla
  • Muhammed Kasımi 5 yıl önce Şikayet Et
    Basra körfezi dediğiniz yer dünya haritasında ve tarih bpyunca Fars körfezi diye geçiyor.. arapların son zamanlarda amerikanın desteğiyle o körfezi arap förfezi diye tanınmasını istiyorlar. Bu kavga büyük kavga anliyacağınız.
    Cevapla
  • Halid Bin Velid 5 yıl önce Şikayet Et
    İran' nın Irak,Suriye,Yemenden sonra şimdi gözünü BAE dikti Çünkü Karanlık güçler devrede ama iran bunu bil-meliki Planların üstünde en üstünü ALLAH'ındır.
    Cevapla
  • Erk 5 yıl önce Şikayet Et
    İran kötüde BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) mi iyi! Al birini vur diğerine! Türkiye aleyhine ne kadar faaliyet varsa hepsinin içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri adlı Israil'in ikiz kardeşi ABD'nin çocuğu olan ülke kesinlikle vardır. Bu nedenlerle İran Birleşik Arap Emirlikleri'ni işgal de etse yerle bir etse de üzülecek bir durum yoktur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar