Almanya: Karadeniz'e savaş gemileri göndermeye hazırız

Almanya Dışişleri Bakanlığı Asya ve Doğu Avrupa yetkilisi Mihael Zilberth, Rusya'nın kontrolündeki Kerç Boğazı'na ve Karadeniz'e Alman savaş gemilerini göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

Almanya: Karadeniz'e savaş gemileri göndermeye hazırız
Almanya: Karadeniz'e savaş gemileri göndermeye hazırız
GİRİŞ 31.01.2019 08:22 GÜNCELLEME 31.01.2019 08:24
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoli Petrenko, Almanya Dışişleri Bakanlığı Asya ve Doğu Avrupa yetkilisi Mihael Zilberth ile başkent Kiev’de bir araya geldi. Zilberth ve Almanya Silahlı Kuvvetleri Genel Sekreteri Tomas Silberhorn’dan oluşan heyetten yapılan açıklamada, “Bundeswehr’e (Almanya Silahlı Kuvvetleri) bağlı savaş gemilerini, Karadeniz’e ve Azak Denizi’ne göndermeye hazırız” denildiği kaydedildi. 

 

 

DONBASS’A AGİT GÖZLEMCİLERİ GÖNDERİLECEK 

Ukrayna’nın doğusunda tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donbas bölgesinde barışın sağlanması ve bölgedeki çatışmaların artmasını önlemek için Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından gözlemcilerin yerleştirilmesinin de görüşüldüğü açıklandı. Rusya’da gözaltında bulunan ve sağlıklarından endişe edilen Ukraynalı denizcilerin durumu hakkında da görüşen yetkililer, Almanya ve Ukrayna arasında yapılacak yeni askeri ve stratejik ortaklıklar gibi konuları da görüştü. 

 

 

Görüşme, Ukrayna’nın Avrupa-Atlantik entegrasyonu yolunda güçlenmesine ve NATO’ya bağlı diğer ülkelerle bağlarının kuvvetlenmesine sebep olacağına dair yorumları beraberinde getirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 56
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kara denize ne işin var gitmek istiyorsan karadan gir sana daha yakın sizlerin olduğu yerde huzur olmaz abd ,almanya ingiltere fıransa,suriye yi perişan ettiniz perişan olasınız turkiyede denediniz başaramadınız şimdi ukraynada mi sıra Allah yollarınızı baglasininsallah
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    kaç tane geminiz var da konuşuyorsunuz..
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu arkadaşlar, boğazlar sözleşmesini okuyunda ondan sonra yorum yazın.
    Cevapla
  • Haso 5 yıl önce Şikayet Et
    Kapatin su bogazi batililara
    Cevapla
  • cahil 5 yıl önce Şikayet Et
    RUSSYA CIN güclendi Enperyalizler korkmaya basladi.
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    daha önce gönderdiniz Osmsnlı savaşa girdi mayın verdiniz Çanakkalede patlamadı 250 bin Vatan evladı sizin yüzünüzden şehit oldu Biz size karışmıyoruz hadee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!