Türkiye ile ilgili teklifi sızdı! 13 bin km öteden onları getirtiyor

Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, ABD'nin Suriye'deki tampon bölge planının ayrıntılarını yazdı. Gazeteye göre Trump yönetimi, tampon bölgeyi yeni oluşturulacak bir Batılı gücün korumasını istiyor. Fransa, İngiltere ve Avustralya tarafından kurulmasını planlanan güç için henüz son kararın verilmedi aktarılan haberde, Türkiye'nin bu fikre karşı çıktığı ifade edildi.

Türkiye ile ilgili teklifi sızdı! 13 bin km öteden onları getirtiyor
Türkiye ile ilgili teklifi sızdı! 13 bin km öteden onları getirtiyor
GİRİŞ 31.01.2019 14:58 GÜNCELLEME 31.01.2019 16:57
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından kurulacağı belirtilen tampon bölgeye ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Washington, Batılı ülkelerden bir koalisyon oluşturmayı planlıyor, söz konusu tampon bölgeyi de bu koalisyonun korumasını istiyor.

 

 

Wall Street Journal'ın üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre ABD, tampon bölgenin müttefikleri Fransa, İngiltere ve Avustralya tarafından kurulmasını planlıyor. Washington'ın kendi askerlerini çekip bu ülkelerin bölgeye yerleşmesi karşılığında askeri yardım önerdiği belirtiliyor.

"TÜRKİYE BU FİKRE KARŞI ÇIKTI"

Haberde, "ABD yönetimi hem Türkiye'nin Suriye'deki ayrılıkçı Kürtlere dair endişelerini gidermek, hem de Türk güçlerini, DAEŞ'le mücadele eden ABD destekli Suriyeli Kürtlerden (PKK/YPG) uzak tutmak amacıyla, aralarında İngiltere, Fransa ve Avustralya'nın da bulunduğu müttefiklerini Suriye'nin kuzeyinde sorumluluk almaya ikna etmeyi umuyor. Türkiye ise bu fikre karşı çıktı" denildi.

PLANIN AYRINTILARI NE?

Wall Street Journal, Amerikan planının ayrıntılarını da yazdı. Buna göre ABD, Türkiye-Suriye sınırında 32 kilometre (20 mil) derinliğinde, Fırat Nehri'nin doğu kıyısından Suriye-Irak sınırına uzanan bölgede PKK/YPG ile birlikte sağladığı denetimi bir koalisyon gücüne bırakmayı planlıyor.

"ABD GEREKİRSE IRAK'TAN MÜDAHALE EDECEK"

Kendi askerlerini çekecek olan Washington'ın, buraya yerleşecek Batılı güçlere istihbarat, gözetim ve keşif desteği vermeyi önerdiği belirtiliyor. ABD'nin komşu Irak'ta, ihtiyaç duyulması halinde yeniden Suriye'ye geçecek bir "hızlı reaksiyon gücü" bulundurma sözü verdiği de haberde aktarıldı.

AVRUPALI YETKİLİ: DOĞRU AMA HENÜZ BİR KARAR ALINMADI

Gazetenin konuştuğu Avrupalı bir yetkili bu girişimi doğrularken, henüz resmi bir yanıt verilmediğini ve bir anlaşma yapılmadığını, görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Haberde, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun önümüzdeki hafta DAEŞ karşıtı koalisyona üye ülkelerden mevkidaşlarını ağırlayacağına dikkat çekildi.

"DUNFORD AVRUPALI LİDERLERE MÜLTECİLER ÜZERİNDEN ANLATTI"

Wall Street Journal'a göre, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford da geçen hafta Brüksel'de görüştüğü bir dizi Avrupalı lideri plana ikna etmeye çalıştı. Gazeteye konuşan yetkililer ABD'nin, "tampon bölge kurulmazsa 3.5 milyon sığınmacı Avrupa'ya kaçabilir" argümanını kullandığını söyledi.

YORUMLAR 107
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Abş girin bştirin işlerini Allah rızası için oyalıyırlar görmüyoemusunuz
    Cevapla
  • şaka mı bu 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten onların hepsi senin maşan.hala akıllanmadı.eski türkiye mi burası çocuk mu kandırıyorsun.
    Cevapla
  • Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara güven olmaz çekiç gücü unutmadık elimizle gözümüzü çıkarmamizi istiyorlar
    Cevapla
  • ak genç 5 yıl önce Şikayet Et
    sınırımızda tam donanımlı düşman askeri kabul edilemez.
    Cevapla
  • Ordulu 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendi kafasına göre hareket eder, başkasını dinlediği görülmemiştir. Abd nin müttefikleri Suriye ile sınırımıza gelmeden, biz harekatı başlatalım. abd nin Irakta barınmasına da müsaade etmeyelim .Irakta üs kuralım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum