Venezuela'da yüksek tansiyon

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve kendisini devlet başkanı ilan eden Juan Guiado’nun destekçileri ayrı ayrı olarak sokağa çıkacak. İki muhalif grubun aynı anda sokağa çıkacak olması ise tedirginliğe neden oldu.

GİRİŞ 01.02.2019 07:08 GÜNCELLEME 01.02.2019 09:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve kendisini devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guiado’nun destekçileri ayrı ayrı olarak sokağa çıkacak. Guiado halka protesto gösterilerine devam etmek için çağrıda bulunurken Maduro tarafından da bir hamle geldi. Maduro'nun destekçileri de, Cumartesi günü Devlet Başkanı Hugo Chavez'in (1999-2013) iktidara gelmesinin 20 yılını kutlamak için başkent Karakas’da toplanma kararı aldı.

CHAVEZ İÇİN SOKAKLARA DÖKÜLECEKLER

Venezuela Ulusal Kurucu Meclisi (ANC) Başkanı Diosdado Cabello yaptığı açıklamada, ”2 Şubat'ta Komutan Hugo Chavez’in başkanlık koltuğuna oturmasının 20’nci yılında, ülkemizi savunmak için, yeni savaşlar ve yeni zaferlere hazırlanmak için Karakas’taki Bolivar Caddesi’ne gidiyoruz” dedi.

 

 

"ONLARI SORUMLU TUTUYORUM"

Juan Guaido'nun eşi Fabiana Rosales yaptığı açıklamada, “Ülkemizde herhangi bir yerde kan dökülüyorsa bu şuanda iktidarda olanın suçudur” dedi. Birkaç hafta önce yapılan tutuklamaya değinen Rosales, “Juan’ı gözaltına aldıkları gün, bizi araçtan çıkmaya zorladılar. Bizi işaret ettiler. Ama bizden daha çok korktular” ifadelerini kullandı.

Guaido ise ailesinin tehdit altında olduğunu belirterek, “20 aylık kızımın yaşayabileceği her türlü zorbalıktan onları sorumlu tutuyorum” diye konuştu.

KOLOMBİYA, VENEZUELALI YETKİLİYİ ALMADI

ABD’nin Venezuela’ya karşı başlattığı operasyonda en ön sırada yer alan Kolombiya’dan ise beklenen hamle geldi. Venezuela yasal hükümeti tarafından görevlendirilen Kolombiya-Venezuela ortaklığı Monmeros Şirketinin yöneticisi Rnald Ramrez Mendoza’nın ülkeye girişini engelledi. Öte yandan Kolombiya’ya ait askeri helikopterler Venezuela sınırında devriye gezmeye başladı. Öğleden sonra iki Kolombiya uçağı Venezuela hava sahasını geçip geri döndüğü kaydedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün devlet karşıtı elebaşılarını derhal tutuklayın. Zaman kaybetmeyin! Mal varlıklarına el koyun çünkü onlara büyük bir ihtimal dışarıdan para gönderildi. O paralar cukka Venezuela kasasına, yıpranma tazminatı.
    Cevapla
  • gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    kolombiya kendine gel.sonra hedefe seni koyarlar.nasıl saddama irana savaş açtırdılar.yıllarca savaştırdılar.ırakın tüm zenginliklerini elinden aldılar ve sonra saddama ne yaptılar bir hatırla.bir ülkeye bu şekilde yardım adı altında giriyorlar ve ülkenin herşeyine hakim oluyorlar.sonrada o ülkeyi uşalaştırıyorlar.kolombiya uşak olmak istiyorsan buyur.sonra kabak başına patlar
    Cevapla
  • mehmet akif 5 yıl önce Şikayet Et
    satılıksınız eyy kolombiyadaki liderler.Halkınızında beynini içki ve kokainle uyuşturup amerika bağımlısı yaptınuz. sonuna kadar maduroyu destekliyoruz. Türkiye olarak maduronun ve venezüella halkının yanındayız. Trump yakın zamanda bir çeşit Domuz bakterisine yakalanıp zıbaracağını düşünüyorum.
    Cevapla
  • Ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdar ve hdp ye birazcık fırsat verilirse neler yapabileceklerini venezuellada görüyoruz..
    Cevapla
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    kolombiya sana noluyo. diyelimki savaş çıktı kim kazanacak senmi. ikinizin sürtüşmesi kime yarar abd ye sen o teröristin askerimisin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
IMF'den Türkiye açıklaması