ABD'nin derdi belli oldu! Harekete geçtiler: Hayal kırıklığına uğradık

Bloomberg ve Reuters'ta yer alan haberlere göre, ABD, uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini tespit etmek amacıyla Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı. Yaptırımların ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda, ABD harekete geçecek. Aynı haberlerde, Erdoğan'ın Maduro'ya verdiği desteğin ABD'yi hayal kırıklığına uğrattığı belirtildi. Türkiye'den ise bu sözlere cevap geldi.

GİRİŞ 01.02.2019 11:02 GÜNCELLEME 01.02.2019 16:30
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

ABD'li üst düzey bir yetkilinin Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre ABD, uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini tespit etmek amacıyla Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı. Yaptırımların ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda, ABD'nin harekete geçeceği ifade edildi.

 

 

Aynı iddia aynı cümleler ve aynı haber tarzıyla İngiliz haber ajansı Reuters'ta da yer aldı.

 

 

VENEZUELA İLE TİCARİ İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Bloomberg'te yer alan habere göre, ABD Hazine Bakanlığı'nın terör finansmanıyla mücadele sorumlusu Marshall Billingslea'nın Cuma günü Ankara'da Türk yetkililerle yapacağı görüşmede Venezuela ile ticari ilişkilerin ele alınacağı belirtildi.

Türkiye'den ABD'ye sert cevap: Asıl biz hayal kırıklığına uğradık

ABD HAREKETE GEÇECEK

ABD'li bir üst düzey yetkilinin ifadelerine dayandırılan iddiaya göre, ABD uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini tespit etmek amacıyla Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı. İncelemeler kapsamında, ABD yaptırımlarının ihlal edildiğinin tespiti durumunda ABD'nin harekete geçeceği kaydedildi.

Billingslea'nın Ankara temaslarında görüşme başlıklarının İran'dan oluşmasının planlandığını belirten ABD'li yetkili, ancak muhtemelen Venezuela ile ticari ilişkilerin de ele alınacağını aktardı.

"TÜRKİYE WASHINGTON'U HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"

ABD'li üst yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Venezuela'nın seçilmiş lideri Nicolas Maduro'ya verdiği desteğin Washington yönetimini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti. Yetkili "Venezuela meselesinde Türk ve diğer hükümetlerle yaptığımız konuşmada Maduro rejiminin meşruiyetini kabul etmediğimizi belirttik. Ayrıca bu konuda bize katılmalarını istedik, ama bu güne kadar Türkiye'den olumlu bir cevap gelmedi" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN CEVAP: ASIL BİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Venezuela'daki olaylara karşı Türkiye'nin tavrına ilişkin ABD'deki açıklamalarına cevap veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsimsiz olarak haberler çıkıyor. Kulis haberleri. biz bunlara tebellüğ etmeyiz. Biz bu mesajı almayız. Biz asıl hayal kırıklığına uğruyoruz. Dünyanın her tarafında demokrasi diyeceksiniz ve demokrasi için bu kadar, NATO içerisinde - başka alanlarda- beraber bedel ödeyeceksiniz, bir başka ülkeye geçici devlet başkanı atacaksınız" dedi

YORUMLAR 158
  • Türkiyye/Turkey 5 yıl önce Şikayet Et
    ABDnin PKK,YPG,PYD,DEAŞ ve FETÖ gibi ÖRGÜTLERE nasıl yardım ettiğini ASIL BİZ: "HAYAL BİLE EDEMİYORUZ"
    Cevapla
  • plc 5 yıl önce Şikayet Et
    hoşşt yahudi iti
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya devletlerli özgürdür sizmi yöneteceksiniz siz kimsiniz secilmiş hükumeti kabul etmiyorsunuz sizin adaletiniz işte bu
    Cevapla
  • ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    eşkıya bunlar resmen... dünyayı haraca bağlamaktan başka derdi yok
    Cevapla
  • Osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne ABD nin yaptirimi? Bizi baglamaz Türke Türk emir verir coni degil! Ayni oynu Iranla alis veriste de yaptilar. Biliyorlar Rus ve Cin bir gün karsisina dikilip hesab soracak fuzelerle bombalarla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı