Açık açık tehdit ettiler: Artık son verme zamanı geldi

ABD, Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdığı Juan Guaido'nun talebine karşılık ülkeye insani yardım gönderecek. Bolton'un sözlerine Dışişleri Bakanı Pompeo'dan destek geldi. Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Miami'de yaşayan Venezuelalılar'la buluştuğu etkinlikte, Maduro'ya karşı harekete geçilmesinin vaktinin geldiğini belirterek, "Maduro rejimine son verme zamanı geldi" dedi.

Açık açık tehdit ettiler: Artık son verme zamanı geldi
Açık açık tehdit ettiler: Artık son verme zamanı geldi
GİRİŞ 02.02.2019 17:53 GÜNCELLEME 02.02.2019 17:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Twitter hesabından Venezuela ile ilgili açıklama yaptı. Bolton, Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdığı muhalif lider Juan Guaido'nun talebine karşılık ülkeye insani yardım göndereceklerini açıkladı.

 

 

"ARTIK MADURO'NUN YOLDAN ÇEKİLME VAKTİ GELDİ"

Bolton, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "ABD, Geçici Devlet Başkanı Juan Guaido'nun ricasına uygun olarak, onun yetkilileriyle de istişare ederek Venezuela halkı için ilaç, tıbbi malzeme ve gıda takviyelerini içeren insani yardımları mobilize edecek ve nakledecektir. Artık Maduro'nun yoldan çekilme vakti gelmiştir."

 

 

POMPEO'DAN DESTEK

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, Bolton'ın insani yardım açıklamasına destek verdi. Pompeo, Guaido'nun insani yardımla ilgili Twitter paylaşımını alıntılayarak, "ABD, sizin insani yardım mobilize etme çabalarını destekliyor. Venezuela halkına destek vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

MÜDAHALE TARTIŞMALARI

Bolton ve Pompeo'nun Venezuela'ya insani yardım açıklaması, ABD'nin bu ülkeye müdahalesini kolaylaştıracak bir adım olarak nitelendirildi.

PENCE TEHDİT ETTİ: MADURO REJİMİNE SON VERME ZAMANI GELDİ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Miami'de yaşayan Venezuelalılar'la buluştuğu etkinlikte, Maduro ''rejimine'' karşı harekete geçilmesinin vaktinin geldiğini belirtti.

Washington'ın, Venezuela'da barışçıl bir geçiş ve kendini geçici devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido'nun iktidara gelmesi için çalıştığını dile getiren Mike Pence, "Maduro rejimine son verme zamanı geldi" dedi.

Venezuela'da diyalog zamanı olmadığını ve bütün seçeneklerin masada bulunduğu kaydeden Pence, Trump yönetiminin Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu daha da zayıflatacağını sözlerine ekledi.

GUAİDO'YU DESTEKLEYENLER

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu (AP) da aynı yönde adım atmıştı.

MADURO'YU DESTEKLEYENLER

Rusya, Küba, Çin, Meksika, Türkiye, ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkinin süreceğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Yiğidoğ 5 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibi sömürgeci vampirler bu kadar masumun bu kadar mazlumun kanını döktünüz ictiniz zanediyormusunuz ki size sıra gelmicek hepsini hesabı cok acı ve can yakıcı olacak Allah hic kimsenin etiği kötülüğü yanına kar bırakmaz ilaki bir gün gelir ve o kişi veya kişiler hakk etiği cezayı bulur ve görür.
    Cevapla
  • Yiğidoğ 5 yıl önce Şikayet Et
    bence artık sizin gibi vampirlerin sonu geldi gelmediyse bile cok yakın İNŞALLAH.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Islamin düşmanlari apaçik karşinizda duruyor tükürecek birileri yokmu .
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    şeytanin çocuklari .
    Cevapla
  • Ermanas 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacaksınız Kolombiya beşbin asker notu ile dünyaya yutturduğunuz beşbin kişilik askeri Venezuela topraklarına yerleştireceksiniz.Bana kalırsa niyetiniz bu.Belki bir taktikti Kolombiya’ya beşbin asker notunu Boltonun görünecek bir şekilde herkese farkına varmamış gibi göstermesi yapacağınız gizli bir askeri operasyonun mesajıydı belkide.Bir sözde Başkan atadınız onu desteklemek için belkide bir güç göndereceksiniz bilemem.Şeytanın işine akıl ermez tabi ki fakat en büyük plan kurucu da Allah(c.c)tır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?