İran'dan dikkat çeken Venezuela açıklaması!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'yi Venezuela'da hükümet ve halka karşı komplolar kurmakla suçladı.

İran'dan dikkat çeken Venezuela açıklaması!
İran'dan dikkat çeken Venezuela açıklaması!
GİRİŞ 02.02.2019 17:40 GÜNCELLEME 02.02.2019 17:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran resmi ajansı IRNA'ya göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, Venezuela'nın yeni Tahran Büyükelçisi Carlos Antonio Alcala Cordones'i kabul ettiği görüşmede, ülkesinin, ABD'nin "komplolarına" karşı Venezuela'ya destek verdiğini söyledi. 

ABD'yi Venezuela'da hükümet ve halka karşı komplolar kurmakla suçlayan Ruhani, "Biz, (Venezuela Devlet Başkanı Nicolas) Maduro'nun meşru hükümetini destekliyor ve Venezuela halkının hükümetle kenetlenerek daha önce olduğu gibi bu komployu da boşa çıkaracağına inanıyoruz" dedi.

ABD'yi dünyada hegemonya kurmaya çalışmakla itham eden Ruhani, "Amerikalılar, temelde bütün halk devrimleri ve bağımsız ülkelere karşıdır. Bağımsız ülkeleri ve devrimleri bastırarak dünyada hegemonya kurmak istiyorlar. Dünyadaki diğer güçlere tahammül edemiyorlar. Onların Rusya, Çin ve hatta Avrupa'ya yönelik buyurgan yaklaşımını görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmede, Ruhani'ye güven mektubunu sunan Venezuela'nın yeni Tahran Büyükelçisi Cordones ise ülkesinin İran'la ilişkilerine büyük önem verdiğini belirterek, "İran'ın da aralarında olduğu iyi dostlarımızın yardımı ile emperyalizmle ve komplolarla mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük seytan ve oglu konusmus!!!
    Cevapla
  • Ayhan16 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanki kendiniz çok hırlısınız bizim en büyük düşmanımız İrandır bakın tarihe ayrıca İsrailin dış kalesidir varmıdır tarihte israile vurmuşluğu sadece psikolojik savaş yemezler
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan artık kendini gizlemeden aşikar hareket ediyor!
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bütün devletleri seçimle gelen hükümete destek vermeye davet etmeli. dünya çapında darbeye karşı bir farkındalık oluşturulmalı
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bılmeyenmı var anlamadıgım bu kadar genıs toprakları olan bı ulke neden bu yollara bas vuruyor ya ulkelerını kaybetmekten korkup saldırıyorlar yada sıyonıstler tarafından yonetılıyorlar .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi