İtalya'dan Venezuela kararı! Sadece onlar reddetti

İtalya çoğu Avrupa ülkelerinin aksine, kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu devlet başkanı olarak tanımadığını açıkladı.

İtalya'dan Venezuela kararı! Sadece onlar reddetti
İtalya'dan Venezuela kararı! Sadece onlar reddetti
GİRİŞ 04.02.2019 17:24 GÜNCELLEME 05.02.2019 09:20
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Çoğu Avrupa ülkesi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya 8 gün süre vermiş ve bu zaman dilimi içerisinde seçim kararı almazsa Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıyacaklarını açıklamıştı.

 

 

10 Avrupa ülkesinden Venezuela kararı!

Maduro'ya verilen o süre dolunca, İngiltere, İspanya, Fransa Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç, Letonya, Danimarka ve Çekya, kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Guaido'yu, Venezuela'nın "geçici" devlet başkanı olarak tanımıştı.

 

 

Çoğu Avrupa ülkesinin bu kararına İtalya karşı çıktı. İtalya, Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı olarak görmediğini açıkladı.

İtalya bu kararıyla birlikte, Avrupa Birliği'nin (AB) Venezuela'da Guaido'yu resmen tanımasını sağlayacak ortak açıklamayı engelleyen ülke konumuna gelmiş oldu. Çünkü AB'de alınan kararlarda üye bütün ülkelerin onayı gerekiyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 22
  • Anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    Norvecde tanimadi
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İtalya nın bu kararı fevkalade güzel oldu Maduro için. Zira AB ye çıkış için son bir umud, efendileri Turp a sunmak için bulunmaz bir bahane oldu. Ee bu arada İtalya da günah keçisi olmayı kabul etti, çünkü nakite ihtiyacı had safhada. Sonuç Maduro devam Mor Turump ise dram...
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    ya bunlar taktik işte ne şiş yansın ne kebap maksat belli maduro gitsin venezuela sömürelim gitmese de açık kapı kalsın italya üzerinden bağlantı kurarız kestirip atmayalım modundalar.
    Cevapla
  • Cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun italyaya, ab de tek şahsiyetli ve demokrasiye inanan tek onlar varmış demek ki.Diğerleri gidip zulu ve hutu kabilesinden insanlık dersi alsınlar
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Italya tek degil, Yunanistan da var.
    Cevapla
  • alp urungu 5 yıl önce Şikayet Et
    hayret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı