Erdoğan canlı yayında resti çekti! Birkaç hafta süreniz var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sayın Trump'la bu konularda verimli görüşmeler yapıyoruz ancak alt düzeydeki görüşmelerde aynı verimi elde edemiyoruz. Tatmin edici bir plan yoktur. Anlaşmalara sadığız. Ama sabrımız sınırsız değil. Münbiç'teki teröristler birkaç haftaya çıkarılmazsa bekleme süremiz sona erer. Kendi planlarımızı hayata geçirme yolu doğacaktır.

GİRİŞ 05.02.2019 13:40 GÜNCELLEME 05.02.2019 14:03
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Venezuela'dan Suriye'ye, ABD'den, Münbiç'e birçok konu hakkında flaş açıklamalar yaptı.

 

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

ABD VE AB'YE VENEZUELA CEVABI

Suriye'de Irak'ta, Libya'da haktan ve haklıdan yana olduk. Arakan'da, Türkistan'da Kırım'da haktan ve haklıdan yana olduk. Hamd olsun bu duruşu sergileyebilecek imkana, birliğe, askeri, ekonomik güce sahibiz. Ülkemize yönelik her ekonomik hamlenin bize olduğu kadar karşımızdakilere de çok ciddi maliyetleri çıkıyor. Tüm bu tartışmaların gerisinde çok daha büyük bir oyun ve hesaplar var. Suriye bu büyük dönüşümün en kritik yeridir. Suriye meselesini hayati bir yere oturtuyoruz. Türkiye'yi bu yeni emperyalist düzene boyun eğdirmeye çalışanlar taammüden ülkeye düşmanlık yapıyorlar. Ülkeye yabancılaşmış olanlara sadece yazıklar olsun diyoruz. Şu anda Venezuela'da olanlar, orası senin eyaletin mi? Seçimle işbaşına gelmiş bir insanı nasıl "Terk et git" diyebilirsin? Hani demokrattınız? Bunu kabullenmek mümkün mü? İşte AB, ne olduğu ortaya çıktı. Hani demokrasi? Bir taraftan demokrasi diyeceksiniz, bir taraftan cebren ve hile ile hükümet devireceksiniz. Bir taraftan demokrasi, sandık diyeceksiniz ondan sonra da cebren ve hile ile kalkıp hükümet devireceksiniz. Güçlünün haklı olduğu bir dünyayı biz kabullenmiyoruz. Haklının güçlü olduğu bir dünyayı kabulleniyoruz. Bu anlayışla yolumuza devam etmemiz lazım. Güçlülerin egemen olduğu yapı medeniyet anlayışımızın yapısı değildir. 

"BİRKAÇ HAFTAYA ÇIKARILMAZLARSA..."

Türkiye, Suriye'nin toprak, siyasi bütünlüğüne saygılıdır. Yeni anayasa yağımı sürecini destekliyoruz. DAEŞ'e ve PKK, YPG'ye karşı çıkmamızın tek sebebi terör örgütleri olmasıdır. Meşruiyeti olan Suriyeli muhaliflerle oturup görüşüyor kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Güvenliğimizi sağlamanın tek yolu Suriye’de terör örgütlerinin kaynaklarını kurutmak. Onun için Cudi’de varız, Kandil’de varız ve olacağız. Suriyeli kardeşlerimize huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir iklim sağlamış olacağız. Fırat'ın doğusu ve Münbiç Suriye gündemimizin en önemli konularıdır. ABD'nin bize verdiği sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Münbiç meselesi ortada bırakıldıkça rejimin bu bölgeye yönelik hevesi de kabarıyor. Bu bölgenin halkı Türkiye'nin güvencesinde kendi geleceklerine kendileri sahip çıkmak istiyor. Bize güveniyorlar bize. PKK, YPG'nin bölge halkına uyguladığı zulüm nedeniyle ülkemizdeki Suriyeliler evlerine dönemiyor. Askeri hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz. ABD bize verdiği sözü tutmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Sayın Trump'la bu konularda verimli ve ümit verici görüşmeler yapıyoruz. Alt düzeydeki görüşmelerde aynı verimi elde edemiyoruz. Şu ana kadar önümüzde konulan somut bir plan yok. Sabrımız sınırsız değildir. Birkaç hafta içinde teröristler Münbiç'ten çıkarılmazsa bekleme süremiz sona erer. Kendi planlarımızı hayata geçirme hakkımız doğacaktır. Bıçak kemiğe dayandığında yapacağımız işler için kimseden izin almak ya da kimseye hesap vermek mecburiyetinde değiliz. Yaptırım listesi dahil hiçbir tehdit bizi bu yoldan çeviremez. Bölgedeki tüm aşiretler ne zaman geliyorsunuz bunu soruyorlar. Görüşmeleri yürüten arkadaşlara tüm bu talimatları açıkça verdim.

YORUMLAR 32
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    mümbiç yılan hikayesine döndü bir an evvel girilsin ne abd ne rusya girin gitsin
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Bekleme. Kafir sadece oyalıyor
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence süreleri çoktan doldu . Tüm sınırlarımıza ayar çekelim . Başkanım tekalifiye milliye emirlerini yayınlasın yeterki.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal reis. Allah yolunu acik etsin
    Cevapla
  • MASKELERINIDÜSÜRUN 5 yıl önce Şikayet Et
    şeytanın insanın bedenine girip damarlarında dolaşması, çeşitli yollarla iradesini ele geçirip o kişiyi kendi amacı için kullanması gibi, ŞEYTANİ SİYONİSTLER de dünyanın her yerinde, hem kendi örgütlerini kurmuş hem de mevcut olan her güç odağına, her örgüte, her organizasyona ve cemaate SIZMIŞLAR ve zamanla ele geçirip kendi amaçları için kullanmışlar ve hala dünyanın birçok yerinde de kullanıyorlar. Şeytanın en büyük silahı varlığını FARKETTİRMEMESİ, insanlardan çok iyi gizlenmesi, ve SIZABİLMESİDİR. En büyük korkusu da maskesinin düşmesi, açığa çıkması, görünür olmasıdır. Çünkü o zaman işi biter. İşte bu yüzden elinizden geldiği kadar Siyonistlerin maskesini düşürmeye çalışın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi