Rusya'dan flaş açıklama! Süre verdiler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın ABD'nin adımına karşılık olarak 6 ay sonra Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çıkacağını söyledi.

Rusya'dan flaş açıklama! Süre verdiler
Rusya'dan flaş açıklama! Süre verdiler
GİRİŞ 06.02.2019 11:57 GÜNCELLEME 06.02.2019 11:58

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta verilen bir basın toplantısında ABD'nin INF'den çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Lavrov, 6 ay sonra anlaşmadan çekileceklerini belirterek "ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması konusundaki tüm sözlü suçlamalarına karşı söyleyeceğimiz her şeyi söyledik. Devlet Başkanı Putin tavrımızı ortaya koydu: Aynı şekilde karşılık vereceğiz. ABD anlaşmayı durdurdu. Biz de aynısını yaptık. Dolayısıyla 6 aylık süre dolduğunda, ABD'nin anlaşmadan çekilmeye yönelik resmi notası sonuçları çerçevesinde, INF görevini yitirecek" ifadelerini kullandı.

Lavrov, ABD ile INF ve stratejik istikrar konusunda müzakere olasılığı ile ilgili de "Bu anlamda ABD'li, Batılı ve NATO'dan partnerlerimize yönelik bulunduğumuz girişimlerde bir eksiklik sözkonusu değil" dedi.

Lavrov, bu girişimlere bir yanıt alamadıkları için Putin'in kendisi ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya bu konuları gündeme getirmeyip sakince Batılı partnerlerimizin onlara uzun zamandır yöneltilen tekliflere cevap vermesini bekleme talimatı verdiğini söyledi.

Lavrov'un açıklaması ABD Başkanı Donald Trump'ın "INF'den çekildik. Belki Çin ve diğer ülkelerin de katılacağı farklı bir anlaşma müzakere edebiliriz, belki de edemeyiz" açıklamasının ardından geldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular