Putin imzaladı, Rusya ilk adımı attı! Kritik vize kararı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iş seyahati için ve tır ve kamyon şoförü olarak Rusya'ya giden Türk vatandaşlarına uygulanan vizeyi kaldırdı. Açıklamada ayrıca, 24 Kasım 2015'te Rus Su-24 uçağının Türk F-16'ları tarafından düşürülmesi nedeniyle Türkiye'ye uygulanan özel ekonomik önlemlerin bazılarının iptal edildiği duyuruldu.

Putin imzaladı, Rusya ilk adımı attı! Kritik vize kararı
Putin imzaladı, Rusya ilk adımı attı! Kritik vize kararı
GİRİŞ 06.02.2019 15:53 GÜNCELLEME 06.02.2019 16:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iş seyahati için ve tır ve kamyon şoförü olarak Rusya'ya giden Türk vatandaşlarına uygulanan vizeyi kaldırdı. Rusya hükümetinden yapılan açıklamaya göre Putin, 24 Kasım 2015'te Rus Su-24 uçağının Türk F-16'ları tarafından düşürülmesi nedeniyle Türkiye'ye uygulanan özel ekonomik önlemlerin bazılarını iptal etti.

 

 

Putin'in imzaladığı kararnameye göre uluslararası taşımacılık alanında çalışan Türk şoförler, Türkiye'nin Rusya'daki diplomatik temsilcilerine gidenler de dahil olmak üzere kısa süreli iş seyahati için Rusya'ya giden hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları vizesiz olarak giriş yapabilecek.

PUTİN TALİMAT VERDİ: TÜRKİYE'Yİ BİLGİLENDİRİN

Putin, kararnameyle Rusya Dışişleri Bakanlığı'na iki ülke vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerinin koşulları hakkındaki anlaşmanın kısmen yeniden yürürlüğe koyulduğu konusunda Türk tarafına bildirimde bulunma talimatı da verdi.

YORUMLAR 17
  • soner 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kendini uyanik saniyor .is adamlarina vizeyi kaldiriyorki fakir ve yoksul halkini doyursun is olsun as olsun vergi versin devlete yatirim yapsin diye ama kendi ulkesinin birsuru ise yaramaz fakir alt tabakadan insanlari turkiyeye gelip burda kalip calisiyor parayi oraya gonderiyor vergi vermiyorlar bizde bu ruslara vizeyi kaldirmisiz yani onlar daha uyanik davraniyor biz ise yabancilardan ulkemiz gecilmiyor biran once buna son vermeliyiz rusyaya vize uygulamaliyiz.
    Cevapla
  • Kaan 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada ne var soğuk geri kalmış ikinci sınıf ülke eğer biryere tatile gidilecek se fillandiyada hersey var buraya gelin ben burda yaşıyorum daha gelişmiş modern kulturlu nüfusu da daha az sakin ve huzurlu bir ülke tavsiye ederim
    Cevapla
  • musa 5 yıl önce Şikayet Et
    kaldır tamamen şu vizeyi de bu yaz motor alıcam gelim petersburgda filan gezimm be putin abi
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Ali amir çok haklısın kardeşim mesela kutsal yerler vede batı avrupa ülkeleri daha gelişmiş .modern kulturlu Rusya ikinci sınıf bir ülke ayrıca soğuk hicbirsey yetişmi yor
    Cevapla
  • sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Gez musa kardeş sen bakma bu laf sokmaya çalışanlara onlar gelip geziyor. Paran varsa sende oraya git gez. Kıskanıyorlar.
    Cevapla
  • ali amir 5 yıl önce Şikayet Et
    gezilecek başka yer mı kalmadı.. yoksa rus polise para basmak mı meraklısın :)
    Cevapla
  • Kulvar 5 yıl önce Şikayet Et
    Lan oğlum tamamen kaldırsana, bu ağırdan almada nedir
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kulvar ne yapacaksın kalkınca çokmu iyi olacak herkes buraya usus ecek bu ülke zaten suriyeliler den yeterince bikdi birde Ruslar mi çıksın ülke yabancı çöplüğüne döndü
    Cevapla
  • Selman 5 yıl önce Şikayet Et
    Halen Rusya ile normalleşme tam anlamıyla sağlanamadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?