Venezuela'da geçişe izin yok! Yollara barikatlar kuruldu

Las Tienditas Köprüsü, Kolombiya ile Venezuela arasındaki sınır geçiş noktalarından birisi. Gıda ve sağlık malzemesi sıkıntısı yaşanan Venezuela'ya gönderilmesi planlanan insani yardımın bu köprüden geçirilmesi planlanıyordu. Ancak köprü konteynerler ve tankerlerle trafiğe kapatıldı, yollara beton barikatlar yerleştirildi.

Venezuela'da geçişe izin yok! Yollara barikatlar kuruldu
Venezuela'da geçişe izin yok! Yollara barikatlar kuruldu
GİRİŞ 07.02.2019 10:16 GÜNCELLEME 07.02.2019 10:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, uluslararası topluma Venezuela'ya insani yardım gönderilmesi çağrısı yapmış ve yardımların toplanacağı üç nokta belirlemişti.

 

 

Guaido, Las Tienditas Köprüsü'nün Venezuela tarafındaki Cucuta kasabasının yardımların toplanacağı noktalardan birisi olacağını ifade etmişti.

Ancak Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, söz konusu insani yardımın bir aldatmacadan ibaret olduğunu ve askeri işgal için zemin hazırlandığını savunuyor.

 

 

ORDUYA AİT ARAÇLAR İLE YOL KAPATILDI

Fransız haber ajansı AFP muhabirinin görüntülediği Las Tiennditas Köprüsü'ndeki dokuz şeridin, iki konteyner ve bir tanker ile kapatıldığı görülüyor. Tanker ve konteynerlerin arkasına ise beton barikatlar getirilmiş durumda. Bölgede çok sayıda polis de görev yapıyor.

Venezuela muhalefetinden İspanyol haber ajansı EFE'ye yapılan açıklamalarda, yolun Venezuela ordusuna ait araçlar tarafından kesildiği belirtildi.

"GUAİDO: ABD'NİN PİYONU"

Batılı ülkelerin büyük kısmı tarafından Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanınan Guaido, bir geçiş hükümeti kurarak ülkeyi genel seçimlere götürmek istediğini söylüyor.

Maduro ise Guaido'yu "ABD'nin piyonu" olarak niteliyor ve iktidarına yönelik anti demokratik bir darbe girişimine karşı sonuna kadar mücadele edeceğini söylüyor.

Venezuela'da yaşanan derin ekonomik kriz nedeniyle ülkede gıdaya erişimin yanı sıra en basit tıbbi malzemeleri bulmak da oldukça zor bir hal almış durumda.

Maduro hükümeti, yaşanan ekonomik sıkıntıların başlıca sorumlusunun Venezuela'ya yönelik sert yaptırımlar uygulayan ABD olduğunu savunuyor.

Maduro'nun karşıtları ise iktidarın politikalarının ve yolsuzluğun krizi beraberinde getirdiği görüşünde.

Guaido, uluslararası yardımın ülkeye girişine izin verilmesi halinde 250 ila 300 bin Venezuelalının bu yardımlardan yararlanabileceğini ifade ediyor.

Maduro ise ABD'nin insani yardım adı altında Venezuela'da rejim değişikliğini sağlamaya çalıştığını savunuyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 7
  • Adalet Nerede Kaldı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence Bu Alçak Guaido Yu Ülkenin En Büyük Meydanında İbretlik Olsun Diye Asmalı Ki Birdaha Kimse Böyle Bir Hainliğe Kalkışmasın Soysuz Satılmış Abd Köpeğini Derhal Asmalılar
    Cevapla
  • dogru söz 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • para 5 yıl önce Şikayet Et
    insani yardım dedikleri venezuelanın parası olmasın, guadio ve batılı ülkelere peşkeş çekilen.
    Cevapla
  • Hep aynı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne insani yardımı silah sokmaya çalışıyorlar sonra asker kıyafeti giydirip askeri halka ateş attığını söyleyecekler tipik abd nin pkk ya öğrettiği 1990 taktikleri
    Cevapla
  • Turuncu 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki bütün petrol ve altın yataklarını kontrol eden bir ülke fiyatlar üzerinde oynayarak diğer bütün ülkeleri dize getirir örneğin 10 dolara indirir rusyanın işini bitirir 200dolar yapar çinin ve avrupanın işini bitirir
    Cevapla
  • mehmet akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya Darbe yapılmalı. siyahi vatandaşlara soykırım yapılıyor. siyahi vatandaşlara yardım göndermeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor