Trump: Kuzey Kore ekonominin merkezi olacak

ABD yönetiminin Kuzey Kore özel temsilcisi Stephen Biegun, Kuzey Kore'de 3 gün süren temaslarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında 27-28 Şubat'ta Vietnam'ın başkenti Hanoi'de görüşeceği açıklandı. Öte yanan Trump Kuzey Kore hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı ve "Kuzey Kore, Kim Jong-un liderliğinde büyük bir ekonomik güç merkezi olacak" dedi.

Trump: Kuzey Kore ekonominin merkezi olacak
Trump: Kuzey Kore ekonominin merkezi olacak
GİRİŞ 09.02.2019 11:33 GÜNCELLEME 09.02.2019 11:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Pyongyang ziyaretinin ardından Seul'e gelen Biegun, Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ve Güney Kore'nin nükleer temsilcisi Lee Do-hoon'a temasları hakkında bilgi verdi. 

 

 

Biegun, Kang ile görüşmesinde, "Müzakarelerimiz verimliydi. Başkan (Kuzey Kore lideri Kim Jong-un) yeni adımlar atmayı çok istiyor. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile şimdi ve sonrasında yapacak çok işimiz var. İki taraf da bağlılık gösterirse gerçek ilerleme sağlayabileceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı. 

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Biegun'ın Kuzey Kore'nin ABD işlerinden sorumlu özel temsilcisi Kim Hyok Chol ile "Trump ve Kim'in Singapur zirvesinde verilen taahhütlerin ilerletilmesi, ABD-Kuzey Kore ilişkilerinin dönüştürülmesi ve Kore Yarımadası'nda sürdürülebilir barış inşa edilmesi" konularını ele aldığı belirtildi. 

 

 

Açıklamada ayrıca Biegun ve Kim Hyok Chol'un, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında 27-28 Şubat'ta Vietnam'ın başkenti Hanoi'de yapılacak 2. zirveden önce tekrar bir araya gelme konusunda anlaşmaya vardığı ifade edildi. 

Trump da Twitter hesabından Hanoi'deki zirvede Kim ile görüşmeyi dört gözle beklediğini paylaştı. 

ABD Başkanı ayrıca "Kuzey Kore, Kim Jong-un liderliğinde büyük bir ekonomik güç merkezi olacak. Bazılarını şaşırtabilir ama beni şaşırtmaz. Çünkü onu tanıma fırsatı buldum ve bunu yapabileceğini iyice anladım. Kuzey Kore farklı türde bir füze haline gelecek. Ekonomik olanı." ifadesini kullandı.

Trump, daha önce Kuzey Kore lideri Kim ile 27-28 Şubat'ta Vietnam'da bir araya geleceğini açıklamış, ancak zirvenin hangi şehirde düzenleneceğine ilişkin bilgi vermemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • dogrusu 5 yıl önce Şikayet Et
    niye vietnam? amaç çini kızdırmak. kim'i alet ederek. ekonomik vaatlerle umut vermişler
    Cevapla
  • Samet 5 yıl önce Şikayet Et
    tro böyle dediyse yaptırımlar genişliyor demekki roket adam inanma
    Cevapla
  • Murat Sekmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump seçimleri kaybedeciğini anladı seçim sonrası kendine çalışmaya başladı.
    Cevapla
  • Turuncu 5 yıl önce Şikayet Et
    bedava dolar verip mal ürettirecek bu parayıda sakın harcama rezerv tut diyecek, köleligini yaptıracak, ne yapsınlar bütün dünya ülkeleri dolarla borçlu
    Cevapla
  • Dedekorkut 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikdatörleri el üstünde tutup seçimle gelenleri dikdatörlükle suçlayan hilkat garibesi bir zihniyet. Burdaki amaç çok açık çini kuşatmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...